Levenslang voor Duitse internetkannibaal

Icoon JustitieDe Duitse kannibaal Armin Meiwes, die eerder wegens moord tot 8,5 jaar cel was veroordeeld, heeft in hoger beroep levenslang gekregen. Dit is vrij opmerkelijk, omdat het slachtoffer toestemde met de moord. Je zou dus kunnen spreken van euthanasie. Verder betuigde de dader spijt over zijn daad. Tot slot is deze uitspraak opmerkelijk, omdat kannibalisme in Duitsland niet strafbaar is gesteld. Meiwes heeft dus levenslang gekregen voor hulp bij zelfmoord.

De 44-jarige computerdeskundige had in 2001 een oproep op het internet geplaatst, met daarin de vraag of er mensen zijn die interesse hebben om op te worden gegeten. Meer dan 200 belangstellenden meldden zich, waarna uiteindelijk de keuze op de 41-jarige Bernd Jürgen Brandes is gevallen.

De twee mannen kwamen in het huis van 'De kannibaal van Rotenburg' bijeen. Eerst hadden ze seks met elkaar, waarna Meiwes de penis van Brandes afsneed. Samen bakten ze het lid en aten het op. Later stak Meiwes zijn hevig bloedende slachtoffer met een mes in de keel en sneed hij andere lichaamsdelen af.

Meiwes heeft bekend dat hij in totaal 20 kilo van Brandes zijn vlees heeft opgegeten. Hij at er meestal aardappeltjes met een peper- of wijnsausje bij.


De kannibaal
Armin Meiwes