Meisje (14) door groep in Houten belaagd

BinnenlandsOp het station van Houten is zondagavond een 14-jarige meisje door drie meiden in elkaar getrapt terwijl een groep van zo'n 20 tot 30 jongeren het slachtoffer belaagde. Volgens één van de belagers had het slachtoffer haar voor kankerhoer uitgemaakt. Toen ze dat ontkende, werd ze gelijk geschopt en geslagen. Ze wist even te ontkomen doordat twee andere meisjes haar over het spoor hielpen vluchten. Gelukkig kwam er geen trein langs.

De belagers en de groep 'toeschouwers' volgden de meiden echter naar de andere kant van het perron. De 14-jarige werd belaagd met stenen en overal geschopt en geslagen. ''Ze riepen dat ze me dood gingen maken'', aldus het slachtoffer vandaag in het AD. Uiteindelijk kwamen twee oudere dames tussen beiden en begeleidden haar naar het politiebureau.

De drie hoofddaders zijn inmiddels aangehouden. De groep die toe stond te kijken nog niet. Volgens de vader van het slachtoffer betrof het 'gewone meiden' die het op zijn dochter hadden gemunt: ''Autochtone meiden die op de gymnastiek-, en hockeyclub zitten.'' Ook het slachtoffer is van Nederlandse komaf. Ze weet nog niet wanneer ze weer naar school kan: ''Ik heb geen idee hoe ik me voel als ik weer op school ben. Maar ik ben hier niet zomaar overheen.'' Aan het incident heeft ze kneuzingen en een hersenschudding overgehouden.