Vogelgrieppaniek na dood Duitse meisjes

Icoon BuitenlandsOp het Suitbertus-Gymnasium in de West-Duitse stad Düsseldorf is paniek ontstaan nadat in enkele dagen tijd twee leerlingen van de school zijn overleden. De meisjes overleden op 11- en 13-jarige leeftijd. Vrijwel alle leerlingen van de school zijn vandaag thuisgebleven. Ze zijn bang voor een epidemie.

Volgens de autoriteiten in Düsseldorf zijn er echter geen aanknopingspunten dat het hier een gevaarlijke besmettelijke ziekte betreft. Er zou geen enkele verband zijn tussen de dood van de twee meisjes. Een link leggen met de opkomende vogelgriep in Duitsland is dan ook onzin, aldus de autoriteiten. De precieze doodsoorzaak van de Duitse leerlingen is hoe dan ook nog niet bekend. In Azië zijn tientallen mensen overleden aan de H5N1-variant van de vogelgriep.

De directie van het bewuste gymnasium heeft de scholieren en hun ouders verzekerd dat er geen besmettingsgevaar bestaat. Toch vertrouwden velen het niet en bleven de klaslokalen vandaag behoorlijk leeg. Ook in andere scholen in de stad bleven veel kinderen thuis.

Met dank aan Viper_74 en YubYub voor de submit.