Idols-kandidate mag niet schnabbelen

Icoon ShowbizzTalentenjacht Idols is voor wannabe-popsterren een grote kans een kickstart in de showbizz te krijgen. En bij showbizz hoort natuurlijk, als je een artiest bent, regelmatig schnabbelen. Echter; niet voor de Idols-kanidaten.

De lokale VVD in Emmen dacht deze week laat hét hedendaagse visitekaartje van de Drenthse plaats in huis te halen, ter versterking van de verkiezings­campagne. Idols-kandidate Raffaëla Paton zou openlijk haar steun betuigen aan de Emmer liberalen, maar dat feest ging op het allerlaatste moment niet door.

De VVD had bedacht dat ze met het inzetten van de Idols zangeres wel eens op wat meer publiciteit zouden kunnen rekenen. De bedoeling was dat Raffaëla samen met doorbrekend fotomodel Angela Willemsen, eveneens uit Emmen, voor het oog van een legertje fotografen de plaatselijke VVD-voorman Harry Leutscher op de wang zou zoenen.

Dat feest ging echter niet door, want RTL greep in. Het contract tussen Idols-kandidaten en de mediareus staat niet toe dat deelnemers aan de nationale talentenshow op eigen houtje in de openbaarheid treden, laat staan zich openlijk mengen in politieke debatten. Het ziet er dus naar uit dat ervaring opdoen met een schnabbeltje links en, in dit geval, rechts, moet wachten tot na de finales.

Met dank aan dj-scratch voor de submit.