Ratelband 'helemaal ziek' van crash

Een garagehouder uit Arnhem heeft de half miljoen euro kostende Bugatti EB 110 van Emile Ratelband in de prak gereden. "Nog nooit zat er iemand anders achter het stuur en dan gebeurt dit", zo verzucht de 'Tjakka'-goeroe. De zijkant van de blauwe bolide zit flink in elkaar en de onderkant is fors toegetakeld.

Het ongeluk gebeurde gisterochtend op de Batavierenweg bij stadion Gelredome. Een medewerkers van het garagebedrijf was met de wagen onderweg naar de keuring bij de RDW. De 33-jarige man uit Terborg zegt geslipt te zijn terwijl hij met normale snelheid reed. "Ik heb echt niet te hard gereden. Ik was net opgetrokken bij de verkeerslichten en reed gelijk met een andere auto. Toen gleed ik opeens naar links. Over de paaltjes heen." Hij wil onder geen beding zijn naam noemen. "Dan kan ik m'n zaak wel sluiten."

"Ik ben er helemaal ziek van", zegt Ratelband. "Ik vroeg tevoren nog aan de garage of ze de auto niet beter op een aanhanger naar de keuring konden brengen. Maar de garagehouder zei dat hij 'm er wel naar toe zou rijden. En dan gebeurt dit. Er heeft nog nooit iemand anders achter het stuur gezeten." Hij gelooft niks van het verhaal van de garagehouder. "Dat kan helemaal niet. Die auto is een four wheel drive en kan 320 kilometer per uur rijden. Die kan niet zomaar van de weg raken. Of er moet olie liggen."

Aan aanklagen denkt Ratelband niet. "Dat heeft geen zin. Bovendien mag ik ervan uitgaan dat hij 'm niet expres in elkaar heeft gereden." De wagen was goed verzekerd.

bugatti
De beschadigde Bugatti van Emile Ratelband