Babylijkjes gevonden in tuin Beverwijk

tazmanian, mikkey72, bordewolf en ClubMed hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadBij een woning aan de Alkmaarseweg in Beverwijk zijn eind december drie babylijkjes aangetroffen. De 29-jarige moeder van de kinderen zit vast op verdenking van kindermoord of kinderdoodslag. De vader (35) wordt eveneens verdacht, maar is op last van de rechter inmiddels weer op vrije voeten gesteld. De zaak kwam aan het rollen na de mysterieuze dood van een vierde kind, dat werd aangetroffen in de woning van zijn oma in Haarlem.

Volgens de politie gaat het om levensvatbare voldragen baby's. De lijkjes waren begraven in de tuin van de woning. De zaak wordt momenteel onderzocht door ruim twintig rechercheurs. Persofficier Ed Hartjes zegt dat de zaak niet eerder naar buiten is gebracht 'omdat de commotie rondom zulk nieuws het onderzoek zou storen'. Daarnaast wilde justitie eerst via DNA-onderzoek duidelijk krijgen of de vier kinderen allemaal van dezelfde ouders zijn.

Het vierde kind werd op 21 december aangetroffen in een woning in Haarlem. Omdat de politie vermoedde dat het kind kort daarvoor in het huis van de moeder in Beverwijk was geboren, werd ook daar onderzoek verricht. Dat leidde tot de vondst van de drie lijkjes. Volgens omwonenden is het huis vervolgens binnenstebuiten gekeerd. "Mannen in witte pakken liepen de hele week in en uit. De woning werd dag en nacht in de gaten gehouden door agenten in burger. Heel eng allemaal", zegt een buurvrouw. De zaak doet denken aan een soortgelijke zaak in het Duitse Altenburg. Daar bekende een vader op Oudejaarsavond twee lijkjes van zijn pasgeboren kinderen in de vloer van zijn woning te hebben ingemetseld.