Kalou misschien toch naar WK

Yi-Long, G.O.D. en een anonieme fokker hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Salomon KalouDe rechtbank te Rotterdam heeft vandaag het beroep van Salomon Kalou gegrond verklaard. Dit betekent dat de beslissing van Minister Verdonk van 29 september 2005 is vernietigd. De argumentatie van Minister Verdonk (VVD, Integratie) om een versnelde inburgeringsprocedure voor Salomon Kalou te weigeren schiet volgens de rechtbank tekort. Ook zou Kalou volgens Verdonk niet voldoende zijn geÔntegreerd terwijl er volgens de rechtbank voldoende aanwijzingen zijn dat hij dat wel is. De bewindsvrouw had eerder dit jaar het verzoek van Kalou tot twee keer toe geweigerd.

Salomon Kalou bezit sinds 2003 een verblijfsvergunning, maar kan pas bij het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit meespelen met Jong Oranje en de nationale selectie. De 20-jarige sporter voetbalt inmiddels voor het derde seizoen in Nederland. De kwestie is zelfs in de Tweede Kamer besproken. Daar werd verdeeld gereageerd. CDA, VVD, LPF en SGP steunen de beslissing van Verdonk. De PvdA, SP, GroenLinks, ChristenUnie en Nawijn vinden dat Kalou versneld Nederlander moet worden.

De Minister kan nu twee dingen doen; ze kan binnen zes weken in beroep gaan tegen de uitspraak of binnen die termijn opnieuw beslissen over Kalou's verzoek, maar dan met voldoende onderbouwing.

Kalou, Feyenoord en de KNVB zijn verheugd over de beslissing van de rechtbank. Bondscoach Marco van Basten verklaarde opgelucht: "Ik ben blij voor Salomon dat hij zijn wens om voor het Nederlands elftal te spelen in vervulling kan laten gaan. Ik hoop dat ik hem begin maart, wanneer we de eerstvolgende oefeninterland spelen, al bij de groep kan hebben. Dan kan ook Salomon zich optimaal voorbereiden op het WK."