Ook vader overlijdt na Boxtelse brand

babsjuh, Yardie, Vince_Taylor, gargamel en digitaljet hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenDe vader van een gezin uit Boxtel dat zaterdag door een brand in de woning werd getroffen, is in een ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Eerder waren al de moeder en twee kinderen (een peuter van drie en een baby van een half jaar oud) omgekomen. Een derde kind van het gezin raakte lichtgewond.

De 40-jarige vader wist bij de brand één van zijn kinderen in veiligheid te brengen, en ging vervolgens terug het huis in om de rest van zijn gezin uit de woning te halen. Tevergeefs, want noch de man noch de rest van het gezin lukte het om nog naar buiten te komen. Brandweerlieden wisten de ouders en de kinderen later wel uit de woning te halen. De twee kinderen bezweken echter ter plekke, de moeder (33) later in het ziekenhuis.

De brand heeft grote indruk achtergelaten in de Brabantse gemeente. Bewoners reageerden geschokt op het drama. Het gezin runde een café in het centrum van de plaats. Burgemeester Van Homelen van Boxtel noemde de exploitant van het café 'een dynamische ondernemer'. Hij kende de familie goed.