'Dr. Phil verknipte Holloway-interview'

Volgens het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft de bekende Amerikaanse tv-psychiater Dr. Phil lopen rotzooien met een interview met één van de verdachten in de zaak rond de vermiste tiener Natalee Holloway. In zijn show werd onlangs een interview vertoond met Deepak Kalpoe. Die zei dat hij samen met Joran van der Sloot en zijn broer Satish seks heeft gehad met Holloway. Ook vertelde hij dat het op 30 mei op Aruba verdwenen meisje zich had gekleed als een hoer.

Justitie op Aruba vroeg hierna de complete band op van het interview, het ruwe materiaal, en liet dat onderzoeken door het NFI. Daaruit bleek, volgens de Arubaanse politie, dat de verdachte zei dat hij en de anderen juist géén seks hadden gehad. Het cruciale woordje geen was er in de uitzending uitgeknipt, waardoor het lijkt alsof hij bekende.

Dr. Phil, die al weken een kruistocht voert tegen de Nederlandse en Arubaanse autoriteiten, heeft twijfels over de bevindingen van de Nederlandse onderzoekers. In een verklaring liet hij weten dat het programma het materiaal eerst wil voorleggen aan de eigen Amerikaanse FBI. De tv-psych heeft zich in de states opgeworpen als onderzoeker naar het - als ze nog leeft nu 19-jarige - vermiste meisje uit Alabama. Dr. Phil zegt bijna zeker te weten dat Holloway nog leeft. Zij zou als seksslaaf tewerk zijn gesteld in Zuid-Amerika. Hij baseert zich daarbij op diverse bronnen, voornamelijk van internet.


Dr. Phil vertrouwt NFI-onderzoek niet