Claudia Melchers sloot deal met ontvoerders

Zwaffel had ons via de nieuws-submit te melden:

Claudia MelchersClaudia Melchers heeft op de eerste dag van haar ontvoering een deal gesloten met haar ontvoerders. Hoofdverdachte Izaan M. heeft dat vanuit de gevangenis in Rio de Janeiro gezegd. Het ministerie van justitie heeft inmiddels bevestigd dat ze de mannen vijf miljoen euro beloofde in ruil voor haar vrijlating.

Melchers beloofde dat de deal geheim zou blijven, maar dat gebeurde niet. De ontvoerders waren zo geschrokken van alle publiciteit rond de zaak dat ze op het aanbod van Melchers ingingen. Ze lieten haar vrij voordat ze het geld hadden. Na haar vrijlating hield Melchers onder regie van de politie e-mailcontact met hoofdverdachte Izaan M. Zo kon de politie hem makkelijk opsporen in een internetcafÚ in BraziliŰ. "Anders hadden ze mij hier nooit kunnen vinden," aldus Izaan, die vastzit in de Ary Franco-gevangenis in Rio. "Claudia heeft op haar kinderen gezworen dat ze de deal niet zou verraden."

Na de arrestaties van de twee medeverdachten Quentin W. en Patricio W. en zijn neef Lorenzo, vluchtte Izaan naar BraziliŰ. Daardoor kon hij niet meer zelf het geld in ontvangst nemen en moest er een tussenpersoon worden ingeschakeld. "Claudia stelde in haar mailtjes de betaling met allerlei excuses steeds uit, waardoor ik bij mijn arrestatie nog niets had ontvangen. We mailden met gecodeerde namen. Ik weet nu natuurlijk niet meer of ik met Claudia mailde of met iemand van de recherche."