Eminem klaagt ringtonebedrijven aan

QuietGuy had ons via de nieuws-submit te melden:

Vijf Amerikaanse ringtonebedrijven zijn door de rapper Eminem aangeklaagd omdat ze zonder toestemming ringtones van de rapper verkopen. Ook is de rapper van plan om een aantal karaokebedrijven aan te gaan klagen.

Het gaat om Cellus USA, Fanmobile, Nextones.com, Myphonefiles en MatrixM. Ze zouden allemaal niet beschikken over de juiste licenties om gebruik te maken van zijn muziek. "Dit is een grote zaak. We hebben het dan over honderdduizenden dollars per jaar", zegt Eminems advocaat Howard Hertz tegenover persbureau AP. De rechtszaken zijn gestart door de maatschappijen Eight Mile Style en Martin Affiliated van Eminem, die in het echt door het leven gaat als Marshall Mathers.

Dit is niet de eerste keer dat de Amerikaanse rapper rechtzaken aanspant om de rechten van zijn muziek te beschermen. Eerder klaagde hij Apple al aan omdat ze gebruik maakten van een stukje van zijn videoclip, die verwerkt was in een commercial van het bedrijf op muziekzender MTV en op hun website. Deze zaak is in mei met een schikking beëindigd.