'Vechten op evenementen wordt trend'

Volgens de politie Noord-Holland Noord worden vechtpartijen tijdens evenementen zolangzamerhand een tendens. Afgelopen maandag liep de Lappendag in Hoorn uit op een massale vechtpartij. De politie moest middels charges orde op zaken stellen toen dronken lieden aan het eind van de middag straatgevechten begonnen en daarbij marktkramen onder handen namen. Personeel moest de kramen in allerijl verlaten en winkels invluchten.

Eerder dit jaar liep Koninginnedag in Hoorn uit de hand en in Schoorl eindigde de plaatselijke Meidenmarkt ook in gevechten.

Maandag werden in Hoorn 18 mensen aangehouden. ''De oorzaak is duidelijk. Heel veel drank, in combinatie met drugsgebruik'', aldus een politiewoordvoerster. Ze benadrukte overigens dat maar een klein gedeelte van de feestgangers zich te buiten gaat aan geweld. De gemeente Hoorn noemt het straatgevecht aan het eind van de Lappendag een vervelend incident. Vijftien jaar geleden is reeds een drooglegging om vier uur ingevoerd. Dit is het eerste jaar dat er problemen zijn. Tijdens de Lappendag nam de politie op straat zo'n 60 sixpacks en 30 flessen sterke drank in beslag.


Lappendag Hoorn 2005, eind van de middag