Zestienjarige wordt naar anti-homokamp gestuurd

Jerruh had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen zestienjarige jongen die homo is, is door zijn ouders naar een Christelijk "anti-homo" kamp gestuurd. Zijn ouders deden dit zodat zijn zondige geest kon worden genezen. Op de weblog van de zestienjarige, Zach, deelt hij zijn verdriet met al zijn online vrienden. De weblog wordt op dit moment druk bezocht door mensen uit de hele wereld.

Zach schrijft op zijn weblog "Ik vertelde laatst mijn ouders dat ik homo ben. Het gesprek verliep slecht. Volgens mijn ouders heb ik psychologische problemen en hebben ze in mijn opvoeding gefaald." In een latere post schrijft hij: "Vandaag hebben mijn ouders tijdens een heel lang 'gesprek' gezegd dat ik aangemeld ben voor een Christelijk fundamentalistisch anti-homo programma. Een boot camp. Als ik na het boot camp hetero ben geworden, zou het me toch niets meer uitmaken omdat ik dan waarschijnlijk emotioneel tot aan de grond ben afgebroken."

Zach werd door zijn ouders aangemeld voor het kamp 'Refuge'. Het kamp is een jeugdprogramma 'Love in Action International', een kerkelijke groepering die zichzelf heeft opgericht om mannen en vrouwen te "genezen" van hun 'ziekte'. Hoewel Zach maar weinig schrijft op zijn weblog over het kamp is er toch al een website opgericht met links waar men naar toe kan schrijven om te klagen over de affaire.

Sinds zijn opname op 6 juni jongstleden heeft Zach niks meer van zichzelf laten horen via de weblog. Omdat het programma zes weken zou duren, zou hij zeer binnenkort weer "vrijgelaten" worden.

Zach
Het slachtoffer: Zach


Laten we wel even normaal blijven doen in de reacties. Je hoeft niet te reageren.