Chauffeur rampbus op vrije voeten

Icoon Binnenlands nieuwsDe chauffeur van de Nederlandse bus die zaterdag in Zuid-Frankrijk verongelukte is inmiddels weer op vrije voeten gesteld. De Belg blijft wel verdachte, maar mag terugkeren naar zijn eigen land. De Franse autoriteiten verdenken hem er van in slaap te zijn gevallen. Bij het ongeluk kwamen twee passagiers om het leven.

Een andere chauffeur werd zaterdag al heengezonden. Reisorganisatie Solmar Tours spreekt tegen dat de chauffeur in slaap is gevallen. De twee chauffeurs zouden elkaar twintig minuten voor het ongeval hebben afgewisseld. Volgens een woordvoerder van de organisatie verklaarde de chauffeur dat hij moest uitwijken voor een personenauto die een vreemde manoeuvre maakte.

Inmiddels zijn 44 personen; 36 Nederlanders, zes Belgen, een buschauffeur en een hostess, vannacht met een vliegtuig naar Eindhoven gebracht. Volgens de alarmcentrale Mondial Assistance zijn twintig Nederlanders en twee Belgen in Zuid-Frankrijk achtergebleven. Een 11-jarige Belgische jongen en een 50-jarige Nederlander waren op slag dood bij het ongeval. Zes personen raakten zwaargewond, 25 kwamen er met lichte verwondingen vanaf.


De bus raakte door nog onbekende redenen van de weg