LPF'er Nawijn beraadt zich op positie

FOKwa had ons via de nieuws-submit te melden:

NawijnVoormalig LPF-minister Hilbrand Nawijn beraadt zich op zijn positie binnen de LPF Tweede-Kamerfractie. Nawijn heeft vanmiddag in de voormalige woning van Pim Fortuyn een ontmoeting met Vlaams Belang-leider Filip Dewinter om een gezamenlijke denktank te presenteren. De Kamerfractie van de LPF wil dat Nawijn afziet van die ontmoeting, omdat Fortuyn indertijd niet wenste geassocieerd te worden met Dewinter en diens 'vorige' partij het Vlaams Blok.

Nawijn vindt de kritiek die vanuit de LPF op hem geuit wordt niet gepast: ''Ik wil daar niet al te veel woorden aan vuil maken, maar het bevreemdt me wel dat ze een bericht uitdoen zonder mij te contacteren; ik zal me beraden op mijn positie. Ik ben overigens niet van plan het bezoek aan Rotterdam te annuleren. Die afspraak gaat gewoon door.''

Samen met Dewinter zal Nawijn vanmiddag praten over zaken als het integratiebeleid en 'de nationale identiteit'. Het strenge Deense asielbeleid is volgens Nawijn een model dat ook in Nederland en België navolging moet krijgen.