FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 20 juni 2005

Bikini's taboe bij Miss Russisch Leger

Icoon opmerkelijk nieuwsDe Russische legerleiding heeft een bikiniparade verboden bij de allereerste Miss Russisch Leger, die deze week in Moskou wordt gehouden. Negentien soldates zullen meedoen aan de schoonheidsverkiezing. In uniform en met geweren zullen ze over de catwalk paraderen.

Na een geuniformeerde sessie was een bikinironde gepland, maar daar hebben hoge officieren een stokje voor gestoken. "Ik ben het eens met de beslissing dat de vrouwelijke militairen het uniform niet mogen uitdoen. Hun lichamen moeten een militair geheim blijven", reageerde majoor-generaal Nikolai Burbyga, jurylid bij de verkiezing.

Luitenant Ekaterina Shumeiko, een van de deelneemsters, vertelde de jury geen probleem te hebben met het schrappen van de bikiniparade. "Ik kan niet genoeg benadrukken hoe fantastisch het is voor een vrouw om in een militair uniform over straat te lopen. Alle mannen draaien zich om en kijken naar je", zei Shumeiko vol trots.

De deelnemende dames zijn geselecteerd uit legeronderdelen uit geheel Rusland, en dienen onder meer in de luchtmacht, de marine en op een raketlanceerbasis. De winnares zal naast een gebruikelijke misskroon een promotie krijgen, en worden vrijgemaakt voor een campagne om het Russische leger overal in het land te promoten.

Cannabis-medicijn debuteert in Canada

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Canada is het eerste land ter wereld dat de verkoop toestaat van een medicijn gebaseerd op cannabis. Het middel, Sativex, ontwikkeld door het Britse GW Pharmaceuticals, is een mondspray, die bedoeld is voor pijnbestrijding voor mensen die aan Multiple sclerose (MS) lijden.

Volgens de Britse omroep BBC wil GW Pharmaceuticals het middel ook in Europa verkopen. De Britse regering heeft de onderneming toestemming verleend om cannabis te kweken voor medicinale toepassingen.

In Nederland kunnen patiënten sinds 2003 op doktersrecept cannabis kopen bij de apotheek. De verkoop gaat moeizaam, omdat de cannabis bij de apotheek duurder is dan in reguliere coffeeshops. Dit komt door de strenge regelgeving van de overheid.

SWAT 4 patch v1.1

Er is een nieuwe patch gekomen voor de tactical shooter SWAT 4. In deze update V1.1 (die tussen de 28 en 45mb is) zullen de volgende problemen worden opgelost en features verbeterd worden. Ook zullen er drie nieuwe multiplayer maps worden toegevoegd.
"[...]
* Added multi-player versions of 3 single-player missions
* MP-ConvenienceStore
* MP-Hotel
* MP-JewelryHeist

* Added the SWAT 4 SDK, available as 'SWAT4_SDK.zip' in the SWAT 4
installationdirectory (PLEASE NOTE THAT THE SDK IS NOT SUPPORTED!!!)

* Added Massive Streaming Ad Support

* Fixes for several exploits
* Fixed UMP .45 JHP ammunition to have correct ballistics properties
* ToggleBehindView console command no longer works in multiplayer
* Fixed potential wallhack exploit
* Fixed recoil negation keybinding exploit
* Fixed exploit that allowed players to make themselves appear to be
arrested

* Improved validation for game content (INI files and binary packages)

* Fixed crash in FD3DTexture::Cache

* Fixed problem where kicking by ID would kick the wrong person

* Fixed problem where player IDs would not display in the GUI in co-op games.

* Admins can now set up to 256 IP Policies (i.e., for banning players) instead of the previous limit of 50.

* Fixed problem where servers with 16/16 players would still show up when "Filter out full servers" was enabled.

* Fixed problem where incorrect server information would be returned when ping filtering was enabled.

* Fixed problem where only Rapid Deployment games would be returned when filtering servers for the Co-op game type.

* Fixed several issues related to language localization
* Fixed issue with character not appearing in Russian localized SKU
* Fixed cases where some game strings were localized preventing them from being properly translated in some regions.

* Fixed issue where server password characters were restricted in then password popup dialog but not in the server setup page. Server password characters are now completely unrestricted.

* Fixed problem where if you switch from Internet to LAN during a server
browser refresh some Internet servers would show up in the LAN listing.

* Fixed a problem where equipment selection would not work correctly in certain situations.

* Fixed problem where if your voice type was set to Random it would change in-game every time you pressed the o, m, or b keys.

* Removed unused network uplink code that was not necessary but would cause problems when enabled in INI files.

* Fixed problems with mirrors in the MP-Hotel map

* Functionality added for Intel 915G/945G cards for SWAT 4

* Increased default timeout for clients when reconnecting to a server. This
should reduce the likelihood of users being disconnected during map changes due to long load times on older machines and some hardware configurations.

* Small load time improvement
[...]"


Klik hier om de patch te downloaden.

Ook twee benen in water gevonden in A'dam

crazy-diesel en luciano198 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Amsterdamse politie heeft vanochtend twee benen uit het water naast de Noorderbreedte in het noorden van Amsterdam gehaald. Sectie moet uitwijzen of de benen bij elkaar horen en of de benen tot hetzelfde lichaam behoren als het hoofd, dat gisteren gevonden was in de Nieuwe Gouw in Amsterdam-Noord.

Het hoofd werd gisteren door vissers aangetroffen en door de politie uit het water gehaald. Ook op het hoofd wordt sectie verricht om te bekijken hoe de eigenaar om het leven is gekomen. Het hoofd moet volgens de politie al enige weken in het water hebben gelegen.

In Weesp werd vorige week een romp uit het water gevist. Ook hiervan is het niet bekend of deze bij de overige lichaamsdelen horen. "Het is natuurlijk geen kwestie van alle delen op een tafel gooien en puzzelen", verklaart een Amsterdamse politiewoordvoerder.

Venlonaar zette 160 autokraken

Als je in Venlo of Velden woont en je auto is gekraakt, dan is de kans groot dat dit gedaan is door een 50-jarige man uit Venlo. In de Limburgse plaats heeft hij maar liefst 160 autokraken gezet sinds begin dit jaar. Dat blijkt uit onderzoek van de politie.

De man werd eind mei opgepakt in zijn woonplaats nadat hij op heterdaad was betrapt. De Venlonaar voldeed aan het signalement van een auto-inbreker die al geruime tijd werd gezocht. Bij zijn kraken maakten hij vooral autoradio's buit.

Kunstmatig gekweekte zaad- en eicellen dichterbij

EdwinB-RDam tipte ons via de nieuws-submit over het volgende:

wetenscappelijk nieuws Britse wetenschappers hebben een belangrijke stap gezet op weg naar het kweken van menselijke zaad- en eicellen uit embryonale stamcellen. Op een Europese vruchtbaarheidsconferentie presenteerden de professoren Behrouz Aflatoonian en Harry Moore van de universiteit van Sheffield vandaag een onderzoek dat aantoont dat de vroege voorstadia van zaad- en eicellen gekweekt kunnen worden. De bevindingen kunnen een revolutie teweegbrengen in de klassieke opvatting over het ouderschap. Het duurt vermoedelijk nog tien jaar voor de techniek toepasbaar is in vruchtbaarheidsklinieken.

Volgens de wetenschappers zal het mogelijk zijn om reproducerende stamcellen uit embryonale stamcellen te maken, de cellen die aan de basis liggen van de originele zaad- en eicellen. Gekweekte reproducerende stamcellen kunnen ingeplant worden in de teelballen van de man en/of de eierstok van de vrouw, een omgeving waar de hormonale omstandigheden de uiteindelijke ontwikkeling van zaad- en eicellen doen voltooien.

De onderzoekers hebben stamcellen gebruikt uit overgebleven embryo's die gedoneerd waren door stellen die een in-vitro (IVF) vruchtbaarheidsbehandeling ondergingen, en zijn er tot nu toe in geslaagd zogenaamde 'embryoïde lichamen' te kweken. Dit zijn 'prototypische' cellen die bepaalde genen en eiwitten gemeen hebben met reproducerende stamcellen. De onderzoekers gaan nu onderzoeken hoe ze deze kandidaatcellen moeten selecteren en hoe ze precies aangespoord moeten worden zich verder te ontwikkelen tot reproducerende stamcellen - en uiteindelijk tot zaad- en eicellen.

De techniek is van belang voor de behandeling van stellen met vruchtbaarheidsmoeilijkheden, aangezien het aantal donoren aan het dalen is sinds de opheffing van de anonimiteit voor donoren van zaad- en eicellen. Omdat er in plaats van donorcellen in principe stamcellen van een onvruchtbare patiënt gebruikt zouden kunnen worden, kan een stel met ernstige problemen tevens makkelijker een kind krijgen dat volledig uit hun eigen genetisch materiaal is ontsproten.

Zoals te verwachten is er weerstand tegen dit type onderzoek en behandeling. Een woordvoerder van de Britse pro-life beweging Life zei: "Dat iets mogelijk is wil nog niet zeggen dat het ethisch verantwoord is. Vernietigend onderzoek op menselijke embryo's zaagt de poten weg onder het respect voor het menselijk leven en moet worden tegengehouden".


Over enkele jaren in een laboratorium gekweekt?

Binnenkort hbo-opleiding van twee jaar

Icoon Binnenlands nieuws Het hoger beroepsonderwijs (hbo) zal binnenkort ook een opleiding die twee jaar duurt kennen. Nu duren alle hbo-opleidingen nog vier jaar. Uit een brief van staatssecretaris Rutte van Onderwijs aan de Tweede Kamer blijkt dat er in het schooljaar 2006-2007 een driejarige proef met de korte opleiding gestart zal worden.

Nu haken veel hbo-studenten nog af na één jaar van de opleiding gedaan te hebben. De tweejarige opleiding moet dat aantal afhakers terugdringen door het vooruitzicht van een diploma. Bovendien kan een kortere opleiding volgens Rutte mensen over de streep trekken die een vierjarige opleiding te lang vinden.

Zowel het bedrijfsleven als de onderwijsinstanties pleiten al langere tijd voor de mogelijkheid van verkorte programma's. Als de opleidingen korter zijn, kan er namelijk in principe beter worden ingespeeld op ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Voor mensen die zich graag willen laten omscholen zouden kortere opleidingen ook veel interessanter zijn.

Op dit moment krijgt iedereen die met succes een hbo-studie afrondt de graad hbo-bachelor. Deze graad zal gehandhaafd blijven, maar mensen die de tweejarige opleiding afronden zullen de 'associate degree' krijgen. Studenten voor de verkorte hbo-opleidingen komen overigens gewoon in aanmerking voor studiefinanciering, net als hun collegae bij de langere opleidingen.

Dierenliefde

OMFG...... Sommige mensen zijn te eng voor woorden...
My name is Simon 'Skunky' Morrison, and I very love animals. Probably it looks bizarre, but I very much like to see pregnant animals. I very much love to look at their huge, distended bellys. I have female dog named Marta, and each year she becomes pregnant, and I very like to observe her and touch her inflated belly. It's great!

Nou, vooruit dan maar: foto's van zwangere dieren.....

Muggen maken Dalai Lama gek

Icoon opmerkelijk nieuwsDe Dalai Lama, de hoogste politieke en spirituele leider van Tibet, wordt soms gestoord van muggen. Dat bekende de geestelijke, die in ballingschap in India woont, in een Duitse talkshow. Probleempje: het boeddhistische geloof verbiedt het doden van elk levend wezen.

De 69-jarige Tenzin Gyatso, de veertiende en huidige Dalai Lama, gaf toe dat dat hem bij de kleine insecten soms zwaar valt. "Wanneer ik probeer te slapen kan ik me echt irriteren aan het luide gezoem van muggen en de bulten die ze veroorzaken", zei de Dalai Lama. Doodmeppen is echter uit den boze. De spirituele leider probeert de beestjes daarom -meestal tevergeefs- weg te jagen.

Dalai Lama

Uitslagen Eerste dag Wimbledon

Vandaag was de eerste dag van het prestigieuze grastoernooi van Wimbledon.

Er waren weinig verrassingen. Patty Schnyder moest als eerste geplaatste speler Wimbledon verlaten. De Zwitserse nummer tien van de plaatsingslijst ging ten onder tegen Antonella Serra Zanetti (Ita): 4-6, 7-6, 3-6.

Morgen komen pas de Nederlanders in actie. Peter Wessels speelt om 12.00 uur lokale tijd zijn eerste ronde Wimbledon tegen de als 28e geplaatste Tsjech Jiri Novak. Dit is om 13.00 uur Nederlandse tijd.

Raemon Sluiter is pas tegen de avond aan de beurt om zijn wedstrijd tegen de 18e geplaatste Argentijn David Nalbandian te spelen.

Uitslagen Dag 1

Mannen

Oscar Hernandez (Spa) - Jean-Rene Lisnard (Fra) 4-6 1-2
Florian Mayer (Dui) - Santiago Ventura (Spa) 6-4 7-5 6-2
Sargis Sargsian (Arm) - Nicolas Massu (Chl) 6-7 3-6 4-6
Justin Gimmelstob (USA) - Adrian Garcia (Chl) 6-3 6-4 7-6
Karol Beck (Slo) - Mark Philippoussis (Aus) 5-7 4-6 2-6
Gael Monfils (Fra) - Noam Okun (Isr) 3-6 6-4 6-4 7-6
Jonas Bjorkman (Zwe) - Jeff Morrison (USA) 6-3 6-3 4-6 2-6
Jan Hernych (Tsj) - James Blake (USA) 1-6 6-4 7-6 7-6
Mario Ancic (Kro) - Tobias Summerer (Dui) 6-3 7-5 6-1
Cyriel Saulnier (Fra) - Dominik Hrbaty (Slo) 6-7 0-6 2-6
Anthony Dupuis (Fra) - Tomas Berdych (Tsj) 6-7 5-7 6-3 6-7
Lars Burgsmuller (Dui) - Mariano Puerta (Arg) 6-1 6-1 6-4
Paradorn Srichaphan (Tha) - Marat Safin 2-6 4-6 4-6
Juan Carlos Ferrero (Spa) - Jamie Delgado (Eng) 7-6 6-1 6-4
Scott Draper (USA) - Nikolay Davydenko (Rus)6-7 4-6 3-6
Joshua Goodall (Eng) - Alessio Di Mauro (Ita) 3-6 6-7 3-6
David Sherwood (Eng) - Ricardo Mello (Bra) 6-3 6-4 6-4
Feliciano Lopez (Spa)- Bjorn Phau (Dui) 5-7 7-6 6-7 6-2
Taylor Dent (USA) - Dick Norman (Bel) 7-6 7-6 4-6 6-7
Julien Benneteau (Fra) - Nicolas Kiefer (Dui) 3-6 6-7 7-5 6-3
Roger Federer (Zwi) - Paul-Henri Mathieu (Fra) 6-4 6-2 6-4
Lieyton Hewitt (Aus) - Christophe Rochus (Bel) 6-3 6-3 6-1
Alan Mackin (Eng) - Fernando Gonzalez (Chl) 3-6 4-6 4-6
Ivo Minar (Tsj) - Michal Tabara (Tsj) 6-4 6-4 6-4
Jose Acasuso (Arg) - Tomas Zib (Tsj) 5-7 3-6 3-6
Kevin Kim (USA) - Alex Bogdanovic (Eng) 6-7 6-1 6-4 6-2
Fernando Verdasco (Spa) - Tommy Robredo (Spa) 6-1 6-2 7-5
Thomas Enqvist (Zwe) - Hyung-Taik Lee (Kor) 3-6 7-6 5-7 4-6
Mikhail Youzhny (Rus) - Marcos Baghdatis (Cyp) 6-2 3-6 6-1 6-4
Alberto Martin (Spa) - Greg Rusedski (Eng) 3-6 6-4 2-6 1-6
Joachim Johansson (Zwe) - Albert Montanes (Spa) 7-5 6-4 7-5

Vrouwen

Maria Sanchez Lorenzo (Spa) - Marta Domachowska (Pol) 6-4 4-6 6-2
Selima Sfar (Tun) - Emilie Loit (Fra) 6-2 4-6 9-7
Maria Vento-Kabchi (Ven) - Milagros Sequera (Ven) 7-6 4-6 6-4
Marissa Irvin (USA) - Saori Obata (Jpn) 7-6 6-3
Elena Baltacha (Eng) - Sabine Klashka (Dui) 3-6 2-6
Magdalena Maleeva (Bul) - Shinobu Asagoe (Jpn) 6-2 7-6
Silvia Farina Ella (Ita) - Martina Sucha (Slo) 6-4 6-2
Sanda Mamic (Kro) - Dinara Safina (Rus) 3-6 4-6
Marta Marrero (Spa) - Jamea Jackson (USA) 2-6 3-6
Anastasia Myskina (Rus)- Katerina Bohmova (Tsj) 5-7 7-6 6-4
Evie Dominikovic (Aus) - Aiko Nakamura (Jpn) 7-5 3-6 4-6
Nicole Vaidisova (Tsj) - Jelena Kostanic (Kro) 6-3 3-6 6-3
Meghan Shaughnessy (USA) - Schruff 6-1 1-6 6-2
Akiko Morigami (Jpn) - Sania Mirza (Ind) 3-6 6-3 6-8
Mariana Diaz- Oliva (Arg) - Anna Keothavong (Eng) 6-3 6-4
Samantha Stosur (Aus) - Michaela Pastikiva (Tsj) 6-7 4-6
Anna Smashnova (Isr) - Elena Likhovtseva (Rus) 2-6 2-6
Tatiana Perebiynis (Oek) - Sofia Arvidsson (Zwe) 3-6 6-7
Patty Schnyder (Zwi) - Antonella Serra Zanetti (Ita) 4-6 7-6 3-6
Anna Chakvetadze (Rus) - Jelena Jankovic (SCG) 4-6 2-6
Rebbeca LIewellyn (Eng) - Svetlana Kuznetsova (Rus) 0-6 1-6
Amelie Mauresmo (Fra) - Melinda Czink (Hon) 6-3 6-2
Sarah Borwell (Eng) - Shenay Perry (USA) 6-7 2-5
Abigail Spears (USA) - Anne Kremer (Lux)[/b] 0-6 6-2 2-6
Amy Frazier (USA) - Mashona Washington (USA) 4-6 6-4 4-6
[u]Lindsay Davenport (USA)
- Alina Jidkova (Rus) 6-0 6-2
Ai Sugiyama (Jpn) - Roberta Vinci (Ita) 2-6 6-2 4-6
Tamarine Tanasugram (Tha) - Karolina Sprem (Kro) 6-2 6-2
Kate O'Brien (Eng) - Kim Cijsters (Bel) 2-6 3-6
Iveta Benesova (Tsj) - Elena Dementieva (Rus) 2-6 3-6
Maria Kirelenko (Rus) - Els Callens (Bel) 6-2 7-6
Barbora Strycova (Tsj) - Liliah Osterloh (USA) 6-3 7-5

Vermiste duiker in Vinkeveense Plassen gevonden

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De sportduiker die sinds zaterdag werd vermist in de Vinkeveense Plassen is vermoedelijk gevonden. Maandagavond rond 19.30 uur heeft de politie in de plassen het lijk van een duiker geborgen. Men gaat er dan ook van uit dat het om de vermiste 25-jarige man uit Apeldoorn gaat.

De man was onder leiding van een instructeur aan het duiken met een groepje andere duikers toen zijn groepsgenoten hem kwijtraakten. Omdat er werd vermoed dat het lichaam van de man zich wel eens op 30 meter diepte kon bevinden, schakelde de politie de hulp van de marine in.

Het lichaam is uiteindelijk ook op 30 meter diepte gevonden, op een plaats waar al eerder is gezocht. Door het troebele water was het lichaam eerder kennelijk over het hoofd gezien, maar het kon nu wel gevonden worden met behulp van sonarapparatuur. De politie is een onderzoek gestart naar de doodsoorzaak van de man.

Tijd voor een mopje

Groep drie komt terug in de klas na het speelkwartier.
De juffrouw vraagt aan Marietje: Wat heb jij gedaan in de pauze? Ik heb in de zandbak gespeeld, juf. Heel goed Marietje, ga maar naar het bord en schrijf het woordje zand op. Als je het goed spelt krijg je een koekje." Marietje doet het en krijgt haar koekje.
En Jantje, wat heb jij gedaan in het speelkwartier? Ik heb met Marietje in de zandbak gespeeld, juf. Heel goed Jantje, ga maar naar het bord en schrijf het woordje bak op. Als je het goed spelt krijg je een koekje. Zo gezegd, zo gedaan en Jantje krijgt een koekje.
En Mustafa Abdul, wat heb jij gedaan in het speelkwartier? Ik wilde met Marietje en Jantje in de zandbak spelen, maar ze gooiden stenen naar me. Zozo zegt de juffrouw, dat lijkt me klinkklare ontoelaatbare rassendiscriminatie, ga maar naar het bord en schrijf klinkklare ontoelaatbare rassendiscriminatie op en als je het goed spelt krijg je een koekje.
Voor meer moppen check het forum.

Nederlandse F16 moet voorzorgslanding maken

Icoon Binnenlands nieuws Een F16 van de Nederlandse luchtmacht heeft maandag een voorzorgslanding moeten maken op de vliegbasis in Soesterberg, nadat de aandrijving voor de besturing van het toestel was uitgevallen. De F16 was afkomstig van de luchtmachtbasis in Volkel.

Volgens het ministerie van Defensie was de veiligheid niet in het geding. De noodstroomvoorziening werd geactiveerd, waarna de besturing weer werkte. In dit soort gevallen is het echter standaardprocedure om het toestel zo snel mogelijk aan de grond te zetten, dus koos de piloot terecht voor de voorzorgslanding.

Wimbledon: Hewitt, Safin maken indruk

Na de winst van Roger Federer boekten ook Lleyton Hewitt en Marat Safin een plaatsje in de tweede ronde.

Hewitt speelde tegen de kleine Belg Christophe Rochus. De Australiër was in bloedvorm getuige zijn negentien aces en 43 winners. Tegen deze overmacht kon de oudste van de Rochus-broers niet op: het werd 6-3, 6-3 en 6-1 voor Hewitt. De winnaar van Wimbledon 2002 begon wat weifelend aan de partij. In de eerste set waren er breaks over en weer. Maar na de stand van 3-3 ging Hewitt uitstekend spelen. Rochus kreeg nog wel wat kleine kansen, maar dan was er altijd weer een mooi punt van Hewitt. De goede vorm van de Australiër was toch wat verrassend, want Wimbledon is pas zijn tweede toernooi sinds maart.

Marat Safin, die vorig jaar nog zei nooit meer terug te keren op Wimbledon, liet ook zeer goed grastennis zien. De Thai Srichaphan werd naar huis gestuurd: 6-2, 6-4 en 6-4. Srichaphan is een echte grasspecialist dus een spannende partij leek in het verschiet na de loting. Op de baan bleek echter een navrant niveauverschil. Safin kende nooit echte problemen, want de Thai haalde zijn niveau niet. Pas in de derde set kon Srichaphan af en toe meekomen met de Rus, maar toen was het al veel te laat.

Coureurs maken zich op voor Assen

Komend weekeinde wordt de TT van Assen weer gehouden. Ook dit jaar zijn de coureurs weer enthousiast om op de Drentse baan te gaan rijden.

Het circuit heeft al vele bijnamen gehad om het te beschrijven, zoals "de universiteit van motorrijden", maar de meest gebruikte is toch wel "The Cathedral". Deze bijnaam dankt het circuit aan het feit dat het als moeilijk wordt beschouwd door de coureurs, en dat je er dus alleen kan winnen als je veel verstand hebt van de baan en je motor.

Het is ook de enige motorrace die sinds 1949 elk jaar is gehouden in het wereldkampioenschap. Dit feit en het respect wat de coureurs voor de baan hebben heeft ervoor gezorgd dat de race niet als Grand Prix elk jaar op de kalender wordt gezet. De race draagt namelijk nog steeds zijn originele naam van toen, de TT.

Wanneer een coureur dus vaak een goede prestatie op dit circuit neerzet dan mag hij daar erg trots op zijn. Voorbeeld hiervan is Alex Barros, dit jaar rijdend voor Camel Honda, hij heeft goede herinneringen aan de Drentse baan. Hij won de race in 2000 en pakte een fantastische tweede plaats in 2002 met zijn tweetakt Honda achter de revolutionaire viertakt Honda van Rossi.

Barros: "Het circuit is erg technisch en lastig voor de coureur. De baan is redelijk smal en er zijn niet veel referentie punten langs de baan. Dat zijn een aantal redenen waarom ik graag op dit circuit rijd. Ik ben erg blij dat ik na mijn crash op Le Mans nu ook weer langzaam in vorm begin te komen. Op Assen wil ik namelijk weer een goed resultaat neerzetten."

Ook Troy Bayliss, winnaar op Assen in 2001, kijkt erg uit naar de race. "Ik ben erg teleurgesteld dat ik geen gebruik heb kunnen maken van de testdag na de GP van Barcelona door de regen. We hebben namelijk in het raceweekend zelf wel veel progressie met de motor geboekt, maar dat hadden we dan juist uit kunnen bouwen. We gaan dat nu proberen te doen op Assen, een fysiek zwaar en moeilijk circuit. Maar dat zijn juist de variabelen die door heel veel coureurs worden gewaardeerd."

Punten Grand Prix van Amerika

De perikelen rondom de Michelinbanden hebben voor een zeer vreemde race gezorgd. Dit is ook terug te zien in de punten.

Deze keer zijn er geen strafpunten uitgedeeld. De coureurs die hebben gereden waren voorzichtig genoeg om hun wagens heel te laten. En de andere coureurs zijn ook niet te bestraffen.

Uiteindelijk bleken onderdelen van Ferrari, Jordan en Minardi voor deze race de beste keuzes, samen met het rubber van Bridgestone.

Michielsanders wist het beste te scoren, hij bereikte als enige de 400 punten. MrSubtle en Grumbellll volgen met respectievelijk 392 en 375 punten.

Nieuwkomer in de top5 is kardinaal, die nu op plaats vier staat. Bij de eerste drie is niets veranderd, alleen wist SloMo marignaal uit te lopen.

Bij de subleagues was Tostifrosti deze week met 246 punten de beste. Steense Race Ratten volgt op drie punten, Phoenix Racing op nog eens twee. In de totaalstand is Pension Pervers door De Outsiders van de eerste plaats verdreven.

De volgende race vindt plaats op 3 juli op het circuit van Magny Cours. Wisselen kan tot uiterlijk 2 juli 00:01 uur.

Halo Duo: Universal en Fox

Een tijdje geleden werd ons al gemeld dat het filmscript van Halo klaar was. Het zoeken was alleen nog naar een studio die bereid was de film te produceren. Nu is deze gevonden, of beter, zijn deze gevonden. 20th Century Fox en Universal Pictures zijn nu namelijk in overleg om samen aan de film te beginnen.

Er is op het moment nog geen regisseur bekend gemaakt. Ridley Scott, onder andere bekend van het filmsucces 'The Gladiator,' heeft gezegd dat hij niets zag in het Halo universum. Er was volgens hem geen plek voor een verhaal. Dit was echter voordat Halo 2 uitgebracht werd en enorm veel geld opbracht. Tevens was het filmscript van Garland toen nog niet geschreven. Het is dus mogelijk dat Scott nu wel wat in de film ziet. We zullen zien.

Happy Tree Friends game in de maak

Cuddles, Giggles, Lumpy, Flippy, Nutty en Petunia, dat zijn de hoofdrolspelers van de tekenfilm serie Happy Tree Friends. Voor iedereen die ze nog niet kent is er nu goed nieuws: Er komt een game over al onze vrolijke bomen-vrienden door een overeenkomst tussen Mondo Media, Signatures Network en Flashman Studios.

In 2000 zijn de Happy Tree Friends begonnen in korte filmpjes op internet maar zijn nu erg populair en er is allerlei merchandise van de vrienden te koop. De serie gaat over aan aantal schattige bosbewoners die van een simpel bezoekje aan de speeltuin of het geven van een 'tea party' een hele gevaarlijke activiteit maken met vaak hele grappige, maar niet zo smakelijke gevolgen.

"We're very excited to be working with Mondo Media and Signatures to bring Happy Tree Friends to the videogames market," zei, Brad Young, manager bij Flashman Studios. "It's an almost perfect brand for videogames. The simple, cute and hugely appealing graphical style, combined with the very dark, clever humor and the cartoon violence provides a wonderful opportunity for the videogames market to tap into a huge global fan base."

De ontwikkelaar Flashman Studios is momenteel op zoek naar een publisher die de game wil gaan uitgeven.



Een Happy Tree Friend

Man (86) overleden aan gevolgen overval

Icoon Binnenlands nieuwsEen bejaarde man van 86 jaar oud is afgelopen vrijdag in een ziekenhuis in Amsterdam overleden aan de gevolgen van het letsel dat hij had opgelopen bij een overval op 23 april van dit jaar.

De man werd destijds overvallen in zijn woning aan de Parnassusweg in Amsterdam-Zuid. Bij deze overval raakte de man ernstig gewond en moest in een ziekenhuis worden opgenomen, waar hij vrijdag aan zijn verwondingen overleed. In verband met een opnieuw ingesteld onderzoek zal sectie worden verricht op het stoffelijk overschot van de man.

Man gedood bij schietpartij in Amsterdam

Icoon Binnenlands nieuwsVanmorgen is rond 07.15 uur het stoffelijk overschot van een onbekende man aangetroffen in een flat aan de Hilversumstraat in Nieuwendam in Amsterdam-Noord. De man blijkt door vuurwapengeweld om het leven te zijn gebracht.

Buurtbewoners troffen de man aan in een van de openbare ruimtes van de flat. Het slachtoffer, volgens buurtbewoners een ongeveer 20-jarige man van Marokkaanse afkomst die nog niet zo lang in de flat woonde, is door kogels om het leven gebracht. In verband met de schietpartij hebben twee mannen van 24 en 26 jaar zichzelf bij de politie aangegeven. Het onderzoek loopt nog door.

Bouwvakker (17) dood door vallende betonplaat

EdwinB-RDam en Gesloten hadden ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonEen 17-jarige bouwvakker uit Vriezenveen is maandagochtend omgekomen. Hij werd dodelijk getroffen door een vallende betonplaat.

De jongen was met een collega betonnen vloerdelen aan het plaatsen op een bouwplaats aan de Apollolaan in Almelo. Eén van de platen kantelde echter plotseling en viel naar beneden. Daarbij kwam de jongen met zijn hoofd onder de plaat terecht. De brandweer bevrijdde de bouwvakker uit zijn benarde positie maar hij bleek intussen al aan zijn verwondingen bezweken te zijn. Een 37-jarige collega, afkomstig uit Almelo, werd eveneens geraakt door de plaat, maar liep daarbij enkel schaafwonden aan armen en benen op. De arbeidsinspectie zoekt uit hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

Van Geel nieuwe TD van Ajax

Ajax heeft eindelijk een opvolger gevonden voor de vorig jaar vertrokken Louis van Gaal. In Martin van Geel vond Ajax de nieuwe technisch directeur.

Martin van Geel, op dit moment nog werkzaam voor AZ, werd eerder in verband gebracht met Tottenham Hotspur, de Engelse club die onder leiding staat van Martin Jol. Van Geel koos echter voor de Amsterdamse club.

"Ik heb een prachtige tijd gehad bij AZ, maar het is een geweldige uitdaging om bij Ajax aan de slag te kunnen als technisch directeur", zegt Van Geel. "Ik heb vaak gezegd dat ik niet weg wilde omdat ik het in Alkmaar erg naar mijn zin heb, maar deze kans wil ik niet laten lopen. Ik heb vroeger voor Ajax gespeeld en nu terugkomen als technisch directeur zie ik als een hoogtepunt in mijn carrière".

De 44-jarige van Geel speelde naast Ajax (1979-1981) ook voor Roda JC en Feyenoord. Na zijn carrière als speler ging van Geel aan de slag als technisch directeur. Eerst bij Willem II en vervolgens bij AZ. Bij beide clubs kende hij de nodige Europese successen.

Algemeen directeur Arie van Eijden is zeer tevreden over de aanstelling van Van Geel. "Martin van Geel heeft zich de laatste jaren bewezen als een van de beste kandidaten voor de functie van technisch directeur bij Ajax. Wij zijn zeer zorgvuldig geweest in onze zoektocht en het stemt ons uiterst tevreden dat we het nieuwe seizoen met Van Geel kunnen beginnen."

Garfield - All Comics

Op de weblog zijn al heel wat Garfield blogs langs geweest zoals deze of deze blog en hier nog een blog waar je ook het spel kunt spelen van Garfield. Maar er is iets aparts gesubmit door vries750.
Alle Comics van Garfield dus als mensen zich vervelen kunnen ze de stripboeken van Garfield gaan lezen en als er Garfield fans zijn dan kunnen zij natuurlijk ook even gaan lezen.

Veel leesplezier en ook speelplezier.

Met dank aan vries750 voor de submit

Jason Oost naar Sparta

Jason Oost speelt de komende twee seizoenen voor Sparta Rotterdam. Bij RKC Waalwijk kreeg hij geen nieuw contract aangeboden.

De 22-jarige Oost was in de afgelopen drie seizoenen min of meer een vaste waarde bij RKC: hij speelde liefst 84 competitiewedstrijden. Wel zaten daar veel invalbeurten bij. Sparta wilde Oost al langer hebben, maar Oost hapte nooit toe vanwege het verblijf in de eerste divisie van de Rotterdammers. Daar is deze zomer met de promotie verandering in gekomen.

Oost is al de vierde aanwinst van Sparta, dat ook veel spelers zag vertrekken. Ook Zoontjes, Ponk en Cvetkov werden al aangetrokken. Bovendien is de club in de race voor Steve Olfers.

Wimbledon : Davenport moeiteloos door

Lindsay Davenport heeft zich op Wimbledon zonder al te veel moeite geplaatst voor de tweede ronde. De als eerste geplaatste Amerikaanse won in twee sets van Alina Jidkova: 6-0, 6-2. De partij duurde slechts 41 minuten.

Davenport, die vorig jaar na haar uitschakeling in de halve finales nog overwoog om te stoppen, was in bloedvorm. Ze speelde haar tegenstandster helemaal zoek met keiharde forehands vanaf de baseline. Davenport sloeg maar liefst 29 winners, Jidkova slechts zes.

Ook de als derde geplaatste Amelie Mauresmo overleefde zonder problemen de eerste ronde. De Francaise versloeg de Hongaarse Melinda Czink met 6-3 en 6-2.

Wilders: radicalisme op scholen hard aanpakken

WildersOnafhankelijk Kamerlid Geert Wilders wil dat het kabinet harde maatregelen neemt om de problemen tussen allochtone en autochtone leerlingen in het Amsterdamse onderwijs te voorkomen. Eind vorige week bleek uit een onderzoek van de gemeente Amsterdam onder meer dat er op scholen een groeiend aantal meldingen is van wangedrag door gefrustreerde Marokkaanse en Turkse leerlingen. Veel scholen zien de sfeer verruwen, en een toenemend aantal docenten raakt gedemotiveerd, vindt het schoolklimaat onveilig en voelt een kloof tussen hen en leerlingen.

Wilders vindt dat het Openbaar Ministerie in moet grijpen, door leerlingen te vervolgen bij grof gedrag ten opzichte van medeleerlingen en docenten. Op dit moment wordt er volgens hem niet hard genoeg opgetreden tegen wat hij omschrijft als 'radicaal en anti-westers gedrag'. Wat het Kamerlid betreft worden ook ouders van dergelijke leerlingen aangepakt, tot desnoods het afpakken van het Nederlands paspoort aan toe.

Cohen
AboutalebBurgemeester Job Cohen zei na de openbaring van het rapport de bevindingen 'verontrustend' te vinden.

Verantwoordelijk wethouder van Onderwijs, de PvdA'er Ahmed Aboutaleb, zei niet geschrokken te zijn van de inhoud van het rapport. Hij pleitte voor begrip voor de allochtone leerlingen, die zich achtergesteld zouden voelen. Docenten zouden volgens hem ook onvoldoende de discussie op gang brengen. Hij kondigde aan te gaan overleggen over de situatie met de scholen. Zo wil hij meer 'geschiedenisonderwijs op maat', om allochtone jongeren beter besef van de maatschappij en samenleving bij te brengen.

Wilders noemt vooral de reactie van Aboutaleb een 'slappe reactie'. Het Amsterdamse stadsbestuur levert volgens hem ''het zoveelste bewijs van een stuitende naïviteit als het gaat om optreden tegen radicalisme.''

-
Zie ook:
Sfeer op Amsterdamse scholen verruwt
Onderzoeksresultaten (pdf. bestand)

HoT ShiT - Part Neuf (The Bug Light Edition)

Cop
Je hebt een gezellig avondje met je beste vrienden. Je hangt lekker rond de tafel en je bent wat aan het ouwe hoeren. Jullie hebben vantevoren al een stripper besteld die zich zou verkleden als politievrouw. Op het moment dat er een politievrouw naar binnen komt slaan jullie hoofden helemaal op hol.

Pencils
Je zit op kantoor en je bent je aan het vervelen en je bent wat met de potloden aan het spelen. Je vriendin belt op omdat ze het thuis een beetje romantisch heeft gemaakt, maar jij zegt dat je niet kan omdat je hard aan het werk bent. Om je toch over te halen heeft ze een speciale aanbieding voor je.

Port-a-Potty
Je bent gezellig met je grote liefde naar een feestje. Op een bepaald moment moet zij even naar het toilet en ze vraagt je of je even op haar drankje wilt letten. Geen probleem natuurlijk, totdat je vrienden eraan komen en jij een beetje het beest uit wilt gaan hangen door wat te gaan dansen.

Skinny Dipping
Je bent met je vriendin op vakantie in een leuk hotel. Je loopt langs het zwembad en je vriendin zegt dat het een goede nacht is om te zwemmen. Als jullie er lekker naakt in liggen is er niets meer wat jullie romantische nacht kan verpesten. Of zijn jullie toch iets vergeten??

Taining
Je ligt lekker op het strand te genieten van de zon. Je vriendin vraagt nog of je zo de hele dag blijft liggen, maar ik denk toch achteraf dat het niet zo gezond voor je was geweest en je toch maar beter naar je vriendin had kunnen luisteren en vooral niet in slaap had moeten vallen.

Gerolsteiner met twee kopmannen in Tour

Gerolsteiner heeft vandaag zijn selectie voor de Tour de France prijsgegeven. De Duitse formatie gaat van start met twee kopmannen.

De twee kopmannen zijn Levi Leipheimer en Georg Totschnig. De Oostenrijker Totschnig is al 34 jaar. Vorig jaar reed hij een uitstekende Tour en werd hij zevende. Leipheimer eindigde in 2004 op de negende plaats, toen nog in het shirt van Rabobank. In de Dauphiné Libéré maakte de Amerikaan indruk.

De overige zeven namen zijn: Michael Rich, Sebastian Lang, Fabian Wegmann, Robert Förster, Ronny Scholz, Beat Zberg en Peter Wrolich. Gisteren nog won Gerolsteiner in Eindhoven de ploegentijdrit in de Pro Tour. Ook in de Tour is het winnen van de ploegentijdrit één van de doelstellingen.

Sony Europe klaagt Britse importwinkels aan

Sony Computer Entertainment Europe heeft besloten een groot aantal Britse importwinkels aan te klagen vanwege het importeren en verkopen van PSP's. Vooral kleine onlinewinkels moeten het ontgelden, omdat ze handelsmerken zouden schenden. Ook het aanhalen van verlies van opbrengst is een reden.

Ondanks de aanklacht voor het schenden van handelsmerken is Sony zelf ook nog niet rond met eenzelfde soort zaak in Europa. De benamingen voor PSP (in handen van Owtanet Limited sinds 2000), UMD (in handen van Olympus Corporation) en XMB zijn nog niet van Sony en het bedrijf mag ze daarom nog niet gebruiken.

Het is ook vreemd dat juist de kleinere winkels worden aangepakt, want de grotere winkelketens mogen de PSP gewoon verkopen zonder dat er een aanklacht tegen ze wordt ingediend. De winkel HMV verkoopt bijvoorbeeld al tijden talloze third party PSP produkten aan klanten met geïmporteerde PSP's. Niet alleen in Engeland, maar ook in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, Italië en Griekenland wordt de PSP verkocht bij online winkels.

Dan Morelle, een aangeklaagde winkelier van ElectricBirdLand Limited, zegt: 'Ik heb een klein familiebedrijf waardoor ik geen peperdure advocaten in de arm kan nemen, zoals Sony dat wel kan'.

Uitslagen MLB zondag 19-6-2005

Afgelopen zondag werd er één wedstrijd in de National League en veertien interleague matches afgewerkt. In totaal werden er 24 homeruns geslagen en 102 punten voor de winnende partij en 47 punten voor de verliezende partij gemaakt.

Team123456789Tot.HE
Atlanta Braves0020041108130
Cincinnati Reds20014013x11171
Homeruns :
Atlanta Braves : Betemit, Dunn, Griffey, Randa
Cincinnati Reds :
Toeschouwers :28,836

Team123456789Tot.HE
Arizona Diamondbacks000010100251
Cleveland Indians00020100x390
Homeruns :
Arizona Diamondbacks : Cruz
Cleveland Indians :
Toeschouwers :27,416

Team123456789Tot.HE
Chicago Cubs010100010382
New York Yankees00140100x690
Homeruns :
Chicago Cubs : Burnitz
New York Yankees :
Toeschouwers :55,060

Team12345678910Tot.HE
San Francisco Giants02002001308120
Detroit Tigers011200013210111
Homeruns :
San Francisco Giants : Niekro, Linden
Detroit Tigers : White, Polanco, Shelton
Toeschouwers :35,191

Team123456789Tot.HE
Milwaukee Brewers0030010015112
Toronto Blue Jays000010010272
Homeruns :
Milwaukee Brewers :
Toronto Blue Jays : Catalanotto
Toeschouwers :30,480

Team123456789Tot.HE
Colorado Rockies000110000251
Baltimore Orioles10000210x4111
Homeruns :
Colorado Rockies : Wilson
Baltimore Orioles : Palmeiro
Toeschouwers :45,945

Team123456789Tot.HE
Pittsburgh Pirates000000000041
Boston Red Sox01511000x8100
Homeruns :
Pittsburgh Pirates :
Boston Red Sox : Payton
Toeschouwers :35,046

Team123456789Tot.HE
Washington Nationals2001000508150
Texas Rangers000010010271
Homeruns :
Washington Nationals :
Texas Rangers : Teixeira, Hidalgo
Toeschouwers :37,474

Team123456789Tot.HE
Houston Astros000010000120
Kansas City Royals02000320x7111
Homeruns :
Houston Astros :
Kansas City Royals : Brown
Toeschouwers :20,214

Team123456789Tot.HE
San Diego Padres000001310570
Minnesota Twins000010000140
Homeruns :
San Diego Padres : Roberts
Minnesota Twins : Lecroy
Toeschouwers :31,371

Team123456789Tot.HE
St. Louis Cardinals2202010108110
Tampa Bay Devil Rays100000400591
Homeruns :
St. Louis Cardinals :
Tampa Bay Devil Rays :
Toeschouwers :21,275

Team123456789Tot.HE
Florida Marlins4030000007120
L.A. Angels0000200305111
Homeruns :
Florida Marlins : Conine
L.A. Angels :
Toeschouwers :43,788

Team123456789Tot.HE
New York Mets0100040005100
Seattle Marines21300410x11170
Homeruns :
New York Mets : Floyd
Seattle Marines : Sexson
Toeschouwers :45,785

Team123456789Tot.HE
Philedelphia Philies200000000261
Oakland Athletics00001400x5110
Homeruns :
Philedelphia Philies :
Oakland Athletics : Chavez
Toeschouwers :30,619

Team123456789Tot.HE
L.A. Dodgers000120000373
Chicago White Sox00000202x460
Homeruns :
L.A. Dodgers :
Chicago White Sox :
Toeschouwers :27,350

Elf Fantasy Fair 2005!!oneone11

Lachen om andere mensen is gezond. Dus laten we vandaag maar eens een kijkje nemen in de fotogallerijen van de Elf Fantasy Fair 2005.

Ook dit jaar waren Indlin en Explon van de partij om toezicht te houden op het Oud-Heidensch nerdjedoden, iets wat een groot deel van de deelnemers weinig meer verbaasde.

Ook het Elvenschieten en ook het populaire corsetpassen waren weer een populair onderdeel van de Olympische Heksenspelen, maar omdat Inwinyàre Aranel telkens op de verkeerde Ork mikte, gingen Galadriel en haar metgezel Gaela lachend de finale tegemoed.

De Dorpsgek zorgde voor het nodige vermaak, samen met een of andere Gay versie van Edward Scissorhands, en verder stikte het er van de dode Gothics, met speciale dank aan de dood die een gaatje in zijn agenda vrij vond om ook te komen crashen. (Hij kwam voor de Ola ijsjes.)

Horbor, de vliegende trol was ook weer van de partij, net als Ridder Lancelot. en Prinses Leila. De gelaarsde kat nam nog een kijkje en de kienders konden zich vermaken door een stenen monster dood te schoppen. Als hoogtepunt van de dag kon je ook nog eens met een heuse neger op de foto.

En natuurlijk is geen enkele Fantasy Fair compleet zonder een heerlijk stukje dierenmishandeling, en ook de jeugd werd vrolijk uitgebuit.

Kijk, fotoalbums. Welke vind jij het mooist?

Federer eenvoudig door op Wimbledon

De Zwitserse nummer 1 van de wereld, Roger Federer, heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van Wimbledon. Hij won eenvoudig met 6-4 6-2 6-4 van Paul-Henri Mathieu.

Roger Federer begon in temperaturen van tegen de 30 graden meteen met een break door de service van Mathieu. Mathieu brak wel meteen terug, dit liet Federer zich niet gebeuren, hij brak op zijn beurt ook meteen de service van de Fransman. Uiteindelijk won de Zwitser de eerste set met 6-4.

In de tweede set was Federer duidelijk de sterkste. Hij brak Mathieu in de vijfde en zevende game. Dit resulteerde in een 6-2 overwinning en daarmee een 2-0 voorsprong in sets. In de derde set ging Mathieu goed mee tot 4-4. Toen zette Federer even aan, waardoor hij de service van Mathieu brak en zelf de wedstrijd uit serveerde. Dit betekende een redelijk eenvoudige overwinning voor Federer en zonder al te veel inspanning door naar de tweede ronde op Wimbledon.

Coulthard wilde gewoon racen

Als het had gekund had David Coulthard zondag gewoon willen gaan racen in Indianapolis. De Schotse coureur had het risico wel aangedurfd.

Coulthard zei verder dat hij zich geen zorgen maakte in de opwarmronde. Helaas voor hem riep het team van Red Bull Racing de Schot voor de start terug naar de pitstraat. "Ik was helemaal niet bang in de opwarmronde, ik ben een coureur. Als het aan mij had gelegen waren we gewoon gaan racen."

Tevens zei de Schot dat hij zich schaamde. "Ik vond het een erg beschamende race, als coureur. Volwassen mensen kwamen bij elkaar en konden niet tot een oplossing komen. Een trieste dag voor de sport."

Zé Roberto toch langer bij Bayern

Zé Roberto heeft met Bayern München overeenstemming bereikt over een nieuw éénjarig contract. Eerder wees de 30-jarige Braziliaan een éénjarig aanbod met dertig procent minder salaris af. Daaropvolgend kondigde Zé Roberto zijn vertrek aan bij de Duitse club, maar zover kwam het niet.

Zé Roberto komt sinds medio 2002 uit voor Bayern München. De voormalig speler van Portuguesa, Real Madrid en Bayer Leverkusen komt momenteel in actie voor Brazilië op de Confederations Cup.

Michelin vreest niet voor toekomst

Michelin denkt niet dat de GP van gisteren op het circuit van Indianapolis invloed zal hebben op haar verdere deelname aan de Formule 1.

Frederic Henry-Biabaud van de Franse bandenfabrikant verdedigt de beslissing om haar teams niet te laten rijden met veiligheidsoverwegingen. "Het spijt ons wat er is gebeurd, in het bijzonder voor de fans. We hebben spijt van de gevolgen, maar niet van onze beslissing. Wat er gebeurd is, zal geen effect hebben op onze toekomst in de Formule 1."

Henry-Biabaud kan nog niet bevestigen wat de precieze problemen waren met de Michelinbanden. "We zijn dat nog aan het onderzoeken. We weten dat er een probleem is, maar we hebben nog niet precies kunnen vaststellen wat het probleem is."

Michelin bood zondag aan te racen indien er een chicane zou worden gebouwd. De FIA weigerde dat echter. "Onze partners waren erg bereidwillig en we zijn er zeker van dat onze beslissing goed zou zijn gevallen, zeker in de Verenigde Staten, waar veiligheid een topprioriteit is."

FOK!radio: Nieuwsposters stellen zich voor

FOK!RadioMisschien ben je wel een dagelijkse bezoeker van de FrontPage van FOK of kom je gewoon af en toe langs. Je checkt even het nieuws en kijkt de laatste reviews en columns door. Maar wie maken nou al die nieuwsberichten? Daar krijgen we vanavond vanaf 20:00 uur een antwoord op want twee van hen komen langs. Oldenzaaltjuh en Reya zijn live in de studio en vertellen wat nou eigenlijk de filosofie van de FP is, hoe zij nieuws selecteren voor op de FP en hoe ze omgaan met kritiek op hun berichten.

Daarnaast is ook moderator Mutz te gast in de studio. Naast het modereren van reacties op de FP, beheert zij het School & Studie subforum. Aan haar kunnen we dus ook vragen wie er allemaal geslaagd zijn op FOK! Onze vaste onderdelen komen ook weer voorbij. Zo gaan we natuurlijk weer roddelen met Yvonne en neemt Cynix zijn week op het forum met ons door.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Daarnaast zal blinky weer een stelling neerleggen waarop je kunt reageren. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Veel luisterplezier!

Russinnen Myskina, Koeznetsova verder

De Russinnen Koeznetsova en Myskina zijn door naar de tweede ronde op Wimbledon. De Zwitserse Schnyder vond al na één dag haar Waterloo.

De als vijfde geplaatste Koeznetsova had een zeer eenvoudige wedstrijd tegen de Britse Llewellyn. Het werd 6-0 en 6-1 voor de US Open winnares van 2004. Een betere tegenstandster had Koeznetsova zich niet kunnen wensen. Vooral de vele onnodige fouten braken Llewellyn op.

Myskina had het een stuk lastiger. Tegen de Tsjechische qualifier Katerina Bohmova stond ze continu op achterstand. De Russin begon dramatisch aan de wedstrijd. Ze kwam snel een break achter. Tevens raakte ze geblesseerd aan haar schouder. In die eerste set kwam ze nog even terug, maar de 18-jarige Bohmova won die set. Myskina speelde beter in de tweede set. Toch had ze een tiebreak nodig om die set naar haar toe te trekken. In de beslissende set leek alles toch voorbij voor de winnares van Roland Garros 2004: Bohmova kwam met 4-1 voor. Myskina zette echter alles op alles en won alsnog met 6-4.

Patty Schnyder verloor wel. In drie sets was ze de mindere van de Italiaanse Serra Zanetti. In de laatste set werd het 6-3 voor de Italiaanse. In het tweede bedrijf serveerde Serra Zanetti al voor de wedstrijd, maar toen kon ze haar zenuwen niet de baas.

Ruud de Wild presenteert Big Brother

Ruud de Wild gaat samen met Bridget Maasland de presentatie van Big Brother op zich nemen bij de nieuwe zender Talpa. De dj van Radio 538 zegt dat met name de aanwezigheid van Bridget en Ernst-Paul Hasselbach als eindredacteur een doorslaggevende rol in zijn beslissing hebben gespeeld om het te doen. "Met hen kan ik een sterk team vormen. Tevens ben ik blij dat het programma terugkeert in de oorspronkelijke formule, waarin het puur gaat om de bewoners en hun verschillende, persoonlijke kenmerken. Dat werkt volgens mij het best."

Ruud de Wild en Bridget Maasland waren al eerder collega's, toen ze beiden voor BNN werkten.



Nederland - Chili geleidt door Sibrian

De wedstrijd in de achtste finale tussen Nederland en Chili op het Wereldkampioenschap tot 20 jaar zal geleid worden door Rodolfo Sibrian.

De scheidsrechter, die afkomstig is uit El Salvador, strooit op dit toernooi met gele en rode kaarten. In het duel tussen China en Oekraïne gaf hij maar liefst acht maal geel en één maal rood. In zijn tweede wedstrijd tussen Duitland en Egypte trok hij zes maal geel en stuurde de arbiter twee spelers van het veld.

Column: Oorzaak en gevolg

Regels zijn er om van afgeweken te worden. Stevige woorden zijn dat, zeker als je ze als middelbare scholier hoort van je rector – iemand die toen (en eerlijk gezegd nu nog) een enorme indruk op me maakte als een sterk, wijs en rechtvaardig leider.

Regels zijn er om de normale gang van zaken te regelen. Goede regels leggen vast wat er moet gebeuren op het moment dat bepaalde uitzonderingen zich voordoen die te voorzien zijn. En een goede leider legt die regels naast zich neer op het moment dat onvoorziene omstandigheden daar om vragen, en zoekt naar een praktische, liefst rechtvaardige oplossing.

Begrijp me niet verkeerd – over de oorzaak van de problemen (de schuldige, voor wie graag altijd iemand wil aanwijzen die schuld heeft) valt niet te discussiëren. Michelin heeft een blunder van wereldformaat gemaakt, en verdient niet anders dan kritiek voor het creëren van een volkomen voorkombaar probleem. Men kent de bocht, men kent de snelheden, men kan heel goed berekenen wat voor belasting er op banden komt, en men heeft de kennis om een band te maken die daar geen problemen mee heeft. Schande dus.

Maar hoe je met de gevolgen van een probleem om gaat is een kwestie op zich. De FIA heeft nog maar eens laten zien dat het niet in staat is de sport effectief te besturen. Stug hield men vol dat het niet hun probleem was, en dat het niet eerlijk tegenover andere deelnemers zou zijn om tot een compromis te komen. Dezelfde deelnemers hadden overigens een praktische oplossing bedacht – en waren daar unaniem voor (nou vooruit, met één onthouding).

Natuurlijk kun je beweren dat de FIA zich alleen maar aan de regels houdt, en dat het niet haar verantwoordelijkheid is om voor een oplossing te zorgen. Maar zij acht zichzelf wel degelijk verantwoordelijk voor de belangen en het imago van de sport (zij kan in ieder geval straffen uitdelen aan deelnemers die de belangen of het imago schaden). Derhalve zou van dit orgaan een meer oplossingsgerichte mentaliteit verwacht mogen worden. De FIA erkent de fans nog steeds nauwelijks als klanten die het product F1 kopen, en het concept “de klant is koning” is al helemaal een stap te ver.

De Michelin teams hebben zelfs aangeboden om, na aanleg van een chicane, buiten mededinging deel te nemen. Zij waren bereid om te racen voor de eer, zonder daar punten voor te krijgen. Maar zelfs deze oplossing, die de fans een mooie race zou hebben gegeven en de punten alsnog terecht aan de Bridgestone teams zou hebben toegekend, werd resoluut verworpen. De FIA heeft willens en wetens besloten om liever de schade aan het imago van de sport te aanvaarden dan een oplossing te accepteren. Daarmee heeft ze een met veel pijn en moeite opgebouwde relatie met het Amerikaanse publiek om zeep geholpen, geweigerd om tegemoet te komen aan de veiligheidseisen van de deelnemers en kan de sport rekenen op een forse rekening – opbrengsten uit de investeringen in Amerika zullen zwaar tegen gaan vallen, en dan heb ik het nog niet eens over schade vergoedingen.

De FIA heeft het belang van zichzelf en haar regels laten prevaleren boven dat van de sportiviteit, de veiligheid, de fans, de deelnemers en de investeerders. Tot gisteren hoopte ik nog op een compromis in het FIA/GPWC conflict, maar nu kan ik me niet voorstellen dat de FIA nog geloofwaardig kan zijn. Hoe kan ze nog met droge ogen zeggen het beste met de sport voor te hebben na de farce van gisteren? Hoe kan ze nog serieus veiligheid promoten als ze in staat is om tegen teams te zeggen: "Zoek zelf maar uit of je het risico neemt"? Hoe kan ze nog zeggen te werken met het mandaat van de teams, als ze tegen de unanimiteit van de teams ingaat? Hoe kan ze nog roepen om kostenverlaging als ze zelf beslissingen neemt die de sport vele miljoenen kost?

Ik kan niet wachten op 2008 – ik ben benieuwd hoe een serie, geregeerd door gezond verstand en met het belang van de sport op de eerste plaats, er uit zal zien. Anders dan wat ik gisteren gezien heb, daar ben ik redelijk zeker van.

Nieuwe Pro-tourstand: Di Luca en Phonak leiders

De UCI geeft een nieuwe update van de Pro-Tour stand vrij na de Dauphiné Libere,de Tour de Suisse en de ploegentijdrit in Eindhoven.

Bij de renners zien we weinig verschuivingen. Michael Rogers komt met zijn 2de plaats in de Ronde van Zwitserland evenwel de top 10 binnengeslopen. Aan de top blijft alles echter ongewijzigd. Danilo Di Luca is dus nog altijd ruim leider.

Wel verschuivingen in de stand bij de ploegen. Het Zwitserse Phonak neemt de leiding over van het Belgische Davitamon-Lotto. Rabobank volgt met een kleine achterstand op de 3de plaats.

Individueel:
1 Danilo Di Luca (Ita) Liquigas-Bianchi 184 ptn
2 Tom Boonen (Bel) Quick Step 112
3 Alessandro Petacchi (Ita) Fassa Bortolo 111
4 Oscar Freire Gomez (Spa) Rabobank 94
5 Santiago Botero Echeverry (Col) Phonak Hearing Systems 93
6 Paolo Savoldelli (Ita) Discovery Channel Pro Cycling Team 89
7 Davide Rebellin (Ita) Gerolsteiner 86
8 Michael Rogers (Aus) Quick Step 80
9 Michael Boogerd (Ned) Rabobank 80
10 George Hincapie (USA) Discovery Channel Pro Cycling Team 77

Ploegenranking:
1 Phonak Hearing Systems 230 ptn
2 Davitamon-Lotto 224
3 Rabobank 222
4 Team CSC 214
5 Saunier Duval - Prodir 188
6 Fassa Bortolo 182
7 Credit Agricole 177
8 Liberty Seguros - Würth Team 173
9 Discovery Channel Pro Cycling Team 161
10 T-Mobile Team 158

Landenstand:
1 Italië 540 pts
2 Spanje 337
3 Verenigde Staten 243
4 België 223
5 Duitsland211
6 Australië 173
7 Nederland112
8 Frankrijk 94
9 Colombië94
10 Oekraïne 86

Blue Dragon ook naar de VS

De Mistwalker RPG 'Blue Dragon' komt ook uit in de VS. Dat blijkt uit een Amerikaans patent dat is aangevraagd voor de game.

Blue Dragon is een game die het verhaal vertelt van een jongen genaamd Shu die met twee vrienden en de legendarische Blauwe Draak op avontuur gaat. De characters zijn ontworpen door Akira Toriyama, bekend van onder andere Dragon Ball Z en Chrono Trigger.

Data voor zowel de Japanse als Amerikaanse release zijn nog niet bekend.

Tennissen

Tennis is een leuke sport tenminste ik ben er zelf niet goed in maar er zijn mensen die het geweldig vinden en het ook dagelijks bijhouden. Sommige mensen doen ook zelf tennissen maar soms is het moeilijk om een goede tegenstander te vinden. Op een dag kom je trainen en zie je dat er maar 1 tegenstander is dus je denkt ach wat maakt het ook uit ik speel wel tegen hem. Je geeft hem eerst een makkelijk balletje zodat je even kunt kijken of het een waardige tegenstander zal worden. Je vind hem goed genoeg en je begint dus een serieuze partij te tennissen tegen hem en je wint maar nipt.
Het zou een moeilijk potje tennis geweest zijn als hij niet weg moest.

Ecclestone :'Ik ben woedend'

Bernie Ecclestone was absoluut niet blij met de gisteren gehouden 'race' in Indianapolis. "Ik ben woedend," zei de Formule 1 goeroe.

"Wat er ook was gebeurd, er had een compromis moeten zijn. Ik heb miljoenen dingen geprobeerd. Als ik ze al op grid had gekregen waren we halverwege geweest, maar de teams dachten daar anders over, aldus Ecclestone.

De flater die de Formule 1 zondag sloeg heeft volgens hem ook een heel grote impact op de imago van sport in de Verenigde Staten. "We waren goed bezig een mooi imago op te bouwen in Amerika, zowel op televisie als bij de fans. Dat hebben we nu allemaal uit het raam gegooid".

De president van de FIA, Max Mosley, was tevens erg teleurgesteld in denkt nu na over eventuele stappen tegen Michelin of de teams. "Formule 1 en alle autosportfans over de hele wereld waren vandaag de verliezers. De FIA beraadt zich nu over de volgende stap."

Feeding Time

In het wilde natuur zie je heel vaak dieren elkaar opeten of dieren die op zoek zijn naar voedsel. Je hebt ook mensen die de natuur een beetje helpen door de zoekende dieren een beetje voedsel toe te gooien. Er zijn verschillende actie filmpjes. Je hebt bijvoorbeeld een slang die in actie komt tegen een konijn, er is ook nog een filmpje waar je een
komodovaraan tegen een rat in actie ziet komen en als laatste heb je een tarantula die in actie komt tegen een muisje.
Deze dieren moeten ook eten dus gooi je ze maar wat te eten toe, wel zielig voor de dieren die worden opgegeten maar dat is nu eenmaal natuur.
Voor de dierenfans kunnen deze filmpjes wellicht schokkend zijn

[upd] Chimpansee- en urinekunst onder de hamer

80 km/u bord Het Britse veilinghuis Bonham's brengt vier merkwaardige kunstwerken onder de hamer; drie 'abstracte' schilderijen van de hand van een chimpansee uit de jaren 50, en één van Andy Warhols zogenaamde 'piss paintings' uit de jaren 70.

De schilderijen van de chimpansee komen voort uit een poging van ethnoloog Desmond Morris (auteur van 'The Naked Ape') om naar eigen zeggen vat te krijgen op de kunstzinnige mogelijkheden die een chimpansee heeft, om daarmee de menselijke hang naar artistieke creativiteit beter te kunnen begrijpen. Hij liet de aap Congo zo'n 400 tekeningen en schilderijen maken die in de kunstwereld veelal met scepsis en minachting werden ontvangen. Picasso schijnt echter één van de drie exemplaren die geveild worden in zijn bezit te hebben gehad. Ze moeten elk zo'n 1200 euro opbrengen.

Volgens Bonham's chef moderne en hedendaagse kunst Howard Rutkowski is dit de eerste keer dat een veilinghuis chimpanseekunst veilt. "Ik weet zeker dat andere veilinghuizen van mening zijn dat dit volslagen krankzinnig is", aldus Rutkowski.

Het vierde werk, het 'pis-schilderij', werd door Warhol gemaakt door koperverf op een doek aan te brengen, dat op de grond te leggen; en vervolgens vrienden en collega's uit te nodigen er op te urineren. De waarde wordt door Bonham's op tussen de 53.000 en 68.000 euro geschat.


Een chimpansee-schilderij en een 'piss painting'

Update 19:30: De drie 'apeschilderijen' zijn samen voor 18.000 euro aan een Amerikaanse liefhebber van moderne kunst verkocht, 5 maal zoveel als het veilinghuis inschatte.

Kluivert definitief naar Valencia

Patrick Kluivert speelt in het nieuwe seizoen definitief bij Valencia. De medische staf van de zesvoudig Spaanse kampioen besloot dat de knie van Kluivert in orde was.

Twee weken geleden werd Kluivert tijdens de medische keuring nog niet fit bevonden. Een nieuwe keuring vond vandaag plaats in Amsterdam. Een Nederlandse specialist bekeek samen met het hoofd van de medische staf van Valencia de knie van Kluivert. De linkerknie bleek voldoende hersteld van de operatie die Kluivert aan het eind van het seizoen onderging. Van deze ingreep stelde hij Valencia aanvankelijk niet op de hoogte.

De 28-jarige topscorer aller tijden van het Nederlands elftal speelt volgend seizoen dus in het Mestalla stadion. Wellicht krijgt hij nog gezelschap van een andere Nederlander. Valencia is namelijk ook in de race voor Jan Kromkamp. Verder heeft Valencia al Edu en Mora gecontracteerd. Kluivert moet trouwens vroeg aan de bak, want Valencia speelt al in juli voor de intertoto.

'Italiaanse club aast op Landzaat'

AD Sportwereld meldt dat AZ-speler Denny Landzaat in de belangstelling staat van een Italiaanse club. De club, zie zich niet bekend wil maken, zou zich ook al l officieel bij de Alkmaarse club hebben gemeld voor de 28-jarige middenvelder.

Landzaat, die nog een contract bij AZ heeft tot medio 2007, werd eerder in verband gebracht met Real Madrid. Hij verhuisde in januari 2004 van Willem II naar Alkmaar. Naar verluidt zou de middenvelder 10 miljoen euro moeten kosten.

Saunier Duval maakt Tourploeg bekend

Saunier Duval heeft zijn ploeg voor de Tour de France bekendgemaakt. De Spaanse formatie wil vooral uitblinken in de cols.

Leonardo Piepoli is de kopman van de ploeg. De Italiaan, die vooral in de Ronde van Spanje vaak uitblinkt, heeft al sinds 2001 geen Tour meer gereden. Een belangrijke rol zal ook zijn weggelegd voor Chris Horner, de Australiër die vorige week nog een etappe won in de Ronde van Zwitserland. Een andere opvallende naam is die van de Fransman Nicolas Fritsch, een groot talent. Verder stuurt Saunier de volgende zes coureurs de Franse wegen op: David Canada, Inigo Cuesta, Constantino Zaballa, Manuel Quinziato, Juan Manuel Garate en José Angel Gomez. Een opvallende renner die afviel was Rubens Bertogliati, die in 2001 nog twee dagen in de gele trui rondreed.

Martial Arts Vs Mexican

Je loopt met je vriendin over straat en opeens beginnen er een paar jongens ruzie te zoeken en waarom? Eigenlijk om niets maar goed je denkt bij je eigen ik heb geen zin om te vechten, maar ze dagen je uit en je gaat de uitdaging aan.
Je moet tegen een schrale Mexicaan vechten die de grootste mond had. Het leuke is dat je zelf een goed getrainde Martial Arts leerling bent en daar schrikt de Mexicaan van want hij dacht aach dit is een typische Whiteboy en die pak ik wel even maar het loopt toch anders af dan verwacht.

Hondje met 6 poten en 2 penissen bij tempel gevonden

IcoonIn Maleisië is bij een Chinese tempel in het plaatsje Pandamaran ten zuiden van de hoofdstad Kuala Lumpur, een jong hondje gevonden dat zes poten en twee penissen heeft. Het beestje werd gevonden door een opzichter van de tempel, die de vondst als een goed voorteken beschouwt.

De merkwaardige hond is waarschijnlijk door iemand bij de tempel achtergelaten. De mensen van de tempel zorgen goed voor het diertje, dat gezien wordt als een brenger van geluk. Het hondje is dan ook 'Ong Fatt' ('de gelukkige') genoemd. De tempelcommissie heeft inmiddels een vergunning bij de Gemeentelijke Raad verkregen om de puppie als huisdier te mogen houden.


'Ong Fatt'

Eigenaars Indianapolis woedend

De eigenaars van de baan in Indianapolis zijn razend over het verloop van de Grand Prix gisteren. In de race trokken na de formatieronde veertien van de twintig auto's zich terug.

President Joie Chitwood van de Indianapolis Motor Speedway (IMS) noemde de race een "monumentale teleurstelling". Hij zei: "We voelen ons evenzeer een slachtoffer als de fans na dit schouwspel."

Chitwood verklaart dat ze totaal geen invloed hadden op de gebeurtenissen. "Zondagmorgen waren er geruchten dat er iets ging gebeuren. We hadden geen idee van wat er zich op de grid zou gaan afspelen. We waren ons alleen bewust van een brief die Michelin zaterdagavond naar de FIA had gestuurd."

Ook op het wel of niet plaatsen van een chicane voor de gewraakte bocht 13 had de IMS geen invloed. Chitwood voegde toe dat er zelfs nooit is gevraagd om een chicane te plaatsen. "Die beslissing ging buiten ons om, we hadden er geen invloed op."

SCi heeft grote plannen met Eidos na overname

De Britse uitgever SCi heeft aangekondigd dat het bedrijf de merknaam van het sinds kort overgenomen Eidos zal gebruiken voor al haar toekomstige produkten. Hoewel de organisatie gewoon SCi Entertainment Group zal blijven heten, zullen games de bekendere Eidos merknaam meekrijgen. Vooral in Noord-Amerika is Eidos een erg bekende merknaam.

SCi wil haar positie in Noord-Amerika versterken. Toevallig heeft Eidos nog een kantoor in het bezit in San Francisco. Dat kantoor wil SCi gebruiken voor de distributie in Noord-Amerika in de hoop door te groeien. SCi zal alleen wat problemen krijgen met de eerstvolgende games die uitgegeven moeten worden door Eidos, want de ontwikkelaar heeft nog een deal lopen met Take Two waarin staat dat Take Two de uitgeefrechten bezit voor onder andere de Conflict-serie. Natuurlijk zal SCi ook gebruik maken van het Eidos-netwerk in Europa om haar games uit te gaan geven.

Maar SCi is nog veel meer van plan. Zo moet de naam Eidos van de Amerikaanse effectenbeurs NASDAQ verdwijnen, want het zou veel te duur zijn om op die lijst te mogen staan. SCi zal ook haar financiële jaar veranderen van 30 september naar 30 juni. Als alle plannen zijn doorgevoerd verwacht SCi een verlies van 7 miljoen pond. Het bedrijf vindt die investering de moeite waard omdat deze in de toekomst zeker zijn vruchten zal afwerpen.

CIA weet waar Osama bin Laden is

De buitenlandse inlichtingendienst van de Verenigde Staten CIA weet waar terroristenleider Osama bin Laden zich schuilhoudt, zo heeft CIA-directeur Porter Goss in een interview met het weekblad Time laten weten. De reden dat de Amerikanen Bin Laden nog niet opgepakt hebben komt doordat de VS ''respect hebben voor de soevereiniteitsbeginselen.''

Goss: ''Als het gaat om toevluchtoorden in soevereine landen, heb je te maken met het probleem van onze opvattingen over internationale verplichtingen en fair play. We zullen dus in een conventionele wereld onconventionele methodes moeten vinden.''

De CIA-directeur wilde niet zeggen in welk gebied Osama bin Laden zich bevindt. Al jaren wordt aangenomen dat hij zich in het onherbergzame grensgebied tussen Afghanistan en Pakistan schuilhoudt. En bij tijd en wijle duiken er ook berichten op dat Bin Laden zou zijn overleden, gevolgd door berichten dat hij springlevend is.


'Schuilplaats bekend'

Verkeersongeluk(ken)

Een ongeluk met je auto is het laatste wat je wilt. Het is iets wat je liever wilt voorkomen maar soms is het moeilijk om het überhaupt te voorkomen. Vooral op de snelweg is het soms moeilijk om ongelukken te vermijden. Er zijn dan namelijk veel obstakels en als je niet oplet dan ben je te laat en zit je er hard achterop. Met de snelheden die je ziet voorkomen op de snelweg is het soms moeilijk om op tijd te reageren zodat je die obstakels kunt omzeilen. Als je te laat bent krijg je dit effect zoals ik al zei iets wat je liever wilt voorkomen.

Mogelijke Ghost Recon 3 naam en boxart bekend

Op de website van Gamestop is de mogelijke boxart en de volledige naam van Ghost Recon 3 verschenen. Het spel zou Ghost Recon 3: Advance War Fighter moeten gaan heten, maar de naam is nog niet bevestigd door ontwikkelaar Ubisoft. Opvallend is ook de voorlopige prijs van het spel, want de PC-versie zal bijna 50 dollar gaan kosten terwijl de Xbox 360-versie voor bijna 60 dollar te bestellen is. Het spel staat in de planning voor aankomende december, dus of al deze informatie definitief is blijft onzeker.

LPF'er Nawijn beraadt zich op positie

FOKwa had ons via de nieuws-submit te melden:

NawijnVoormalig LPF-minister Hilbrand Nawijn beraadt zich op zijn positie binnen de LPF Tweede-Kamerfractie. Nawijn heeft vanmiddag in de voormalige woning van Pim Fortuyn een ontmoeting met Vlaams Belang-leider Filip Dewinter om een gezamenlijke denktank te presenteren. De Kamerfractie van de LPF wil dat Nawijn afziet van die ontmoeting, omdat Fortuyn indertijd niet wenste geassocieerd te worden met Dewinter en diens 'vorige' partij het Vlaams Blok.

Nawijn vindt de kritiek die vanuit de LPF op hem geuit wordt niet gepast: ''Ik wil daar niet al te veel woorden aan vuil maken, maar het bevreemdt me wel dat ze een bericht uitdoen zonder mij te contacteren; ik zal me beraden op mijn positie. Ik ben overigens niet van plan het bezoek aan Rotterdam te annuleren. Die afspraak gaat gewoon door.''

Samen met Dewinter zal Nawijn vanmiddag praten over zaken als het integratiebeleid en 'de nationale identiteit'. Het strenge Deense asielbeleid is volgens Nawijn een model dat ook in Nederland en België navolging moet krijgen.

Hello Kitty Roller Rescue screenshots

Er zijn nieuwe screenshots vrijgegeven van Hello Kitty Roller Rescue, de lieftallige action-adventure voor de GameCube. Ook is er meer informatie over de speelbare en niet-speelbare figuurtjes binnen het spel.

Het verhaal achter Hello Kitty Roller Rescue gaat als volgt: de boosaardige Block-O droomt ervan om het hele universum te kunnen overwinnen. Hij verlaat zijn thuisplaneet Planet Cube om een nieuw doelwit te zoeken. Hij ontdekt dat de bewoners van de aarde de vreemde gewoonte hebben om na het ontvangen van een kadootje de verpakking weg te gooien. Omdat hij denkt dat de doosvormige verpakkingen soortgenoten van hem zijn, valt hij de aarde aan om wraak te nemen. Aan Hello Kitty en haar kleurrijke vriendenschare de taak om dit te verhinderen...

Het spel wordt ontwikkeld door XPEC Entertainment Inc. en uitgegeven door Namco Hometek Inc., en het moet in augustus op de markt komen.

De hoofdrollen in het spel worden vervuld door:
Hello Kitty. Geboren in Londen op 1 november. Weegt evenveel als drie appels.
Badtz-Maru. Geboren op Hawaii op 1 april. Ondeugende pinguïn die foto's van bad guys in films spaart.
Block-O. Domme heerser van Planet Cube. Wil het hele universum overwinnen maar tot nu toe wil dat niet zo lukken. De aarde is zijn volgende doelwit.
Block-Lord. Generaal in het leger van Block-O. Ontwerper van het invasie-plan "Mysterious Box Project".

Daarnaast zijn er een stuk of twintig Non-Playable Characters (NPC's) die verschillende functies vervullen zoals Interface (save/load game en game configuration), Combat (dit figuurtje volgt Hello Kitty en helpt haar het level te voltooien door de vijanden af te leiden of aan te vallen) en Items Provider (geeft tips om het level te voltooien of items waarmee Kitty's strength toeneemt). Dit zijn onder andere Mimmy (Kitty's tweelingzusje), de familie White, de kikkers Koroppi en Keroppi, Kiki en Lala, Tabo, waakalligator Pochi en hamster Kuririn.




Eerste Duitser in Scheveningen gevonden

Gisteren lekker naar het strand geweest, lekker ontspannen, beetje naar de vrouwtjes kijken. Zwemmen zat er niet in want dat was echt nog te koud. (Zodra je tepels zo hard worden dat ze bijna afbreken, is het water te koud jah).
Pootje baden ging wel, terwijl ik dat deed had ik me camera bij me om foto's te maken van de dames op het strand. Het enige nadeel van Scheveningen zijn toch die Duitsers. Ze verpesten je hele uitzicht.

Screenshots UFO: Aftershock

Ondanks dat de voorganger van UFO: Aftershock, UFO: Aftermath, het grote publiek niet kon boeien, hebben de makers toch gedacht dat het concept van de game een succes zou kunnen opleveren aangezien we Aftershock ergens in september kunnen verwachten. In de game zal je het moeten opnemen tegen vreemde aliens die deze keer niet in vrede zullen komen. De game verschijnt eerst op de PC om vervolgens enige tijd later ook op de Xbox uit te komen.





Drie Xbox 360 interface screenshots

Alhoewel we al bijna de gehele interface van de Xbox 360 uit onze kop weten dankzij de hoeveelheid plaatjes die we voorgeschoteld hebben gekregen zijn drie nieuwe plaatjes nooit weg. Op de foto's zie je onder andere de browser waarmee je je USB-stick kan uitlezen, het menu dat je kan oproepen als je TV aan het kijken bent en een optie in Project Gotham Racing 3 genaamd 'Gotham TV'.


Jordan-duo beleeft bijzondere dag

Voor Jordan-coureurs Tiago Monteiro en Narain Karthikeyan was het zondag een bijzondere dag in Indianapolis. De Portugees en die Indiër eindigden respectievelijk als derde en vierde. Dat er slechts zes coureurs aan de race deelnamen, is voor de beide Jordan -coureurs bijzaak.

"Dit zijn mijn eerste WK-punten en het maakt me eigenlijk niet zo veel uit hoe ze tot stand gekomen zijn. Het is de eerste keer dat een Indiër punten behaald heeft dus ik ben ontzettend blij," aldus de Indier.

Zijn Portugese teamgenoot Monteiro was een stuk realistischer. "Het was een heel rare race, er was bijna niemand op het circuit. Je moest gewoon finishen, dat was het enige. Verder was het wel een serieuze wedstrijd, niemand gooide er met zijn pet naar. Er deden alleen een stuk minder auto's mee."

Over zijn podiumplaats was Monteiro meer dan blij. "Het was een vreemde situatie, maar dit podium pakken ze me nooit meer af".

Róck Lób-stáh!

Het is al weer een tijdje geleden dat de FOXserie "Family Guy" gecancelled werd omdat er te weinig mensen naar keken. Toch besloot men de serie nog op DVD uit te brengen, in de verwachting dat ze daar misschien nog wel een kleine honderdduizend van zouden verkopen. Het liep ietsjes anders. De DVDs verkochten boven verwachting goed, en inmiddels zijn er al meer dan drie miljoen van over de toonbank gegaan, iets wat niet aan FOX voorbijging, en ze gaven geestelijk vader Seth Macfarlane de kans nieuwe afleveringen te maken en gaven hem meteen een tweede serie als goedmakertje.

Mocht je nog op zoek zijn naar Family Guy recourses, neem een kijkje op the Family Guy Multimedia Archive met daarop het heersende nummer "Rock Lobster." En als je dan toch bezig bent, scoor ook eens een heersende wallpaper.

En omdat het natuurlijk nog wel jaren kan duren voordat deze nieuwe afleveringen eindelijk door een of andere Nederlandse flutzender op een of ander onmogelijk tijdstip worden uitgezonden, vind je hier de eerste vijf en hier de zesde aflevering in torrentvorm. Om torrents te openen kun je Azureus gebruiken. Om ze daarna af te spelen, VLC.

Gijzeling

Gijzelingen zijn de ergste situaties en een gijzeling zou je nooit willen mee maken. Je wordt vastgehouden door iemand en die heeft een mes op je keel staan. Om je heen allemaal politiemannen die de gijzelaar proberen te kalmeren zodat hij zijn mes loslaat. Er zijn situaties geweest waar het helemaal verkeerd afliep maar gelukkig zijn er situaties waar het allemaal een happy ending heeft. Dit ook mede door de politiemannen die de man probeerde te kalmeren maar voor hetzelfde geldt leef je niet meer.
Juist doordat iemand anders zijn eigen leven voor jou heeft gewaagd sta je nog steeds op de aardbol te ademen.

Interesse Sparta in Olfers

Sparta is na de promotie naar de Eredivisie druk bezig om de selectie te versterken. De Rotterdammers hopen op korte termijn Steve Olfers aan de selectie te kunnen toevoegen.

Olfers doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord, maar kon nooit echt de stap naar het eerste elftal maken. De verdediger speelde dan ook enkele seizoenen voor satelliet-club Excelsior en werd ook nog verhuurd aan RKC Waalwijk en FC Den Bosch.

Sparta dient wel enige haast te maken met het aantrekken van Olfers, aangezien er ook nog een Engelse club voor hem in de markt is.

Wat je wilt

Aangezien onze hersenen uit deeltjes bestaan die zich aan de wetten van de natuur moeten houden, worden al onze herinneringen, al onze gedachten, en al onze beslissingen volledig gedicteerd door natuurwetten. Of jij het hier mee eens bent of niet, heb je zelf niet in de hand. Je denkt misschien van wel, maar ook dat denken is niet meer dan een complex spel van chemicaliën, elektronen en natuurwetten in je hoofd.

Champcar: Uitslag Portland

De Grand Prix van Portland is gewonnen door Christiano da Matta. Da Matta maakte vroeg in de race een pitstop, waarna hij dankzij een neutralisatie van de race vanwege het uitvallen van Justin Wilson de leiding in de race in zijn schoot geworpen kreeg. Bourdais eindigde als tweede en Tracy, winnaar van de vorige race in Milwaukee, werd derde.

Bij de start van de wedstrijd was het erg spannend in de eerste bocht. Bijna elk jaar gebeurt er daar wel een startongeluk, reden dat men voor dit seizoen de bocht had aangepast. De verandering bleek te werken, want iedereen kwam zonder moeite de eerste bochten door.

Na acht ronden plofte de motor van Alex Tagliani. Ondanks dat Champcars zeer betrouwbaar zijn is Tagliani nu al voor de tweede keer dit seizoen uitgevallen met technische problemen. Tagliani zette zijn wagen op een veilige plaats neer waardoor er geen neutralisatie nodig was.

Justin Wilson, die vanaf pole gestart was, reed een erg sterke wedstrijd, maar hij kreeg met een elektronisch probleem te maken en moest zijn wagen aan de kant parkeren. Omdat de auto op een gevaarlijke positie stond moest hij worden weggesleept waardoor de eerste en enige neutralisatie van de race voor uit moest komen.

Net voor die neutralisatie uitkwam was Cristiano da Matta de pits in geweest en doordat de rest van het veld tijdens de neutralisatie in de pits kwam kreeg Da Matta de leiding eigenlijk in zijn schout geworpen, en de Braziliaan gaf deze ook niet meer uit handen.

Uitslag:

pos coureur team achterstand/uitvalreden
1 Cristiano da Matta PKV Racing
2 Sebastien Bourdais Newman/Haas Racing + 10.128 seconden
3 Paul Tracy Forsythe Racing + 17.570 sec
4 Mario Dominguez Forsythe Racing + 18.640 sec
5 AJ Allmendinger RuSPORT + 26.708 sec
6 Jimmy Vasser PKV Racing + 33.477
7 Andrew Ranger Conquest Racing + 40.345
8 Ronnie Bremer HVM 1 ronde
9 Bjorn Wirdheim HVM 1 ronde
10 Timo Glock Rocketsports Racing 1 ronde
11 Michael Valiante Dale Coyne Racing 1 ronde
12 Nelson Philippe Conquest Racing 1 ronde
13 Ricardo Sperafico Dale Coyne Racing 2 ronden
14 Marcus Marshall Team Australia 2 ronden
15 Ryan Hunter-Reay Rocketsports Racing 2 ronden
16 Oriol Servia Newman/Haas Racing 26 ronden
17 Justin Wilson RuSPORT electronica

Groeneveld naar FC Eindhoven

Theo Groeneveld verhuist van Vitesse naar FC Eindhoven. Het is al de zesde nieuweling voor FC Eindhoven volgend seizoen.

De snelle verdediger tekende een contract voor twee seizoenen bij de eerstedivisionist. Vorig jaar kwam Groeneveld uit voor de beloften van Vitesse. Hij speelde nog nooit mee met het eerste team.

De 22-jarige voorstopper is niet de enige nieuweling in de selectie van Eindhoven. Door het samenwerkingsverband met PSV kwamen eerder al Stojanovic, Ten Rouwelaar en Bakkal over. Verder zijn ook Van Leerdam (De Graafschap) en Demouge (NEC) vastgelegd.

Bezoekers GP gratis naar Champ Car

Alle bezoekers van de Grand Prix van de Verenigde Staten, die gisteren werd verreden, mogen met hun toegangskaartje komende zondag gratis de Champ Car-race op het circuit van Cleveland bezoeken.

De organisatie van de Champ Car-serie komt hiermee tegemoet aan de grote teleurstelling bij het publiek toen bleek dat slechts zes auto's deelnamen aan de Grand Prix. Het publiek toonde haar ongenoegen tijdens de race door de coureurs uit te jouwen en troep op de baan te smijten.

De race op Cleveland wordt op 26 juni a.s. verreden. Of het een praktisch alternatief voor de bezoekers van de Grand Prix is, valt te betwijfelen. Cleveland ligt op ruim 500 kilometer van Indianapolis.

Boek Hirsi Ali verslaat Paus in Duitsland

NILATS had ons via de nieuws-submit te melden:

Tweede Kamerlid Ayaan Hirsi Ali staat met haar boek 'Ich klage an' al twee weken op één in de bestsellerlijst van het Duitse weekblad Der Spiegel. De uit Somalië gevluchte politica verslaat daarmee onder meer het boek over het leven van Joseph Ratzinger, de nieuwe Duitse paus.

Het boek van de VVD-parlementariër is een vertaling en combinatie van haar Nederlandstalige boeken 'De Zoontjesfabriek' uit 2002 en 'De Maagdenkooi' uit 2004. Haar boeken zijn inmiddels ook vertaald in het Frans, Turks, Fins en Italiaans. In Italië scoort Hirsi Ali ook enorm hoog op de bestsellerslijsten.

NBA: Spurs weer op voorsprong

In de finale van de NBA hebben de San Antonio Spurs weer een voorsprong genomen. De Spurs wisten de vijfde wedstrijd in de best-of-seven-series met 96-95 te winnen.

De eerste vier duels brachten weinig spektakel, maar de vijfde ontmoeting van de twee clubs bracht een zeer spannend slot. Aan het eind van de reguliere speeltijd was het 89-89, Spurs-speler Robert Horry besliste de wedstrijd in overtime.

Tim Duncan kwam voor San Antonio tot 19 rebounds en 26 punten. Robert Horry tekende voor 21 punten. Chauncey Billups werd namens Detroit echter met 34 punten topscorer van het duel.

De zesde wedstrijd is dinsdag in San Antonio. Winnen de Spurs dat duel ook, dan pakken zij na 1999 en 2003 hun derde NBA-titel.

ANWB daagt Route Mobiel voor de rechter

De ANWB heeft concurrent Route Mobiel voor de rechter gedaagd. De pechhulpdienst heeft een persbericht naar buiten gedaan over de volgens hen misleidende reclame van Route Mobiel. In het bericht is het volgende te lezen: "In vergelijkende reclame doet Route Mobiel onrechtmatige, misleidende en onvolledige uitspraken over de ANWB, de Wegenwacht, de dienstverlening en de ANWB-medewerkers."

Beide partijen hebben al een aantal maal om de tafel gezeten, maar Route Mobiel weigert concrete toezeggingen om haar handelswijze te stoppen. De ANWB heeft dan ook de rechter gevraagd hierover een uitspraak te doen.

Wereldrecord op 100 meter voor bejaarden

The_T had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Japanner heeft het wereldrecord op de 100 meter sprint voor bijna eeuwlingen verbeterd. Op de 100 meter voor senioren tussen 95 en 99 jaar snelde Kozo Haraguchi naar 22,04 seconden. Het vorige record stond bijna 2 seconden hoger.

De 95-jarige Haraguchi begon pas met hardlopen toen hij gepensioneerd was. In 2000 brak hij het wereldrecord in de leeftijdsgroep van 90 tot 94 jaar. De afgelopen jaren is hij wel trager geworden, want toen liep hij de 100 meter in 18,08 seconden. Haraguchi zei voor aanvang slechts één zorg te hebben: niet te struikelen.

Jurylid te gast op feestje Jackson

Een van de juryleden die popster Michael Jackson onlangs vrijsprak van beschuldiging van seksueel misbruik van een minderjarige, was aanwezig op het feest dat Jackson vrijdag gaf.

Op het feest ter ere van Jacksons vrijspraak kwamen ongeveer vierhonderd mensen opdagen. Het feest werd gehouden bij het Chumash Casino. Overigens was 'the king of pop' zelf nergens te bekennen. Wel waren zijn moeder en zijn zus Janet Jackson op het feest aanwezig. Het feestje was bedoeld om fans en anderen te bedanken voor hun steun tijdens het proces.

Boek: Lab - Miquel Bulnes



Jidde Hartmans kankeronderzoek wil niet vlotten. Zijn begeleider is (letterlijk) inert, zijn naaste collega Damian is (letterlijk) een psychopaat, en Thomas de statisticus is alleen maar letterlijk. Maar de echte problemen beginnen pas als hooggeplaatste figuren op de universiteit zich plotseling druk gaan maken om een rommelig onderzoekje in een obscuur tijdschrift… waar Jiddes naam boven staat.

Olieprijs op nieuw record

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

De prijs van ruwe olie heeft vandaag een nieuw record bereikt: 59 dollar voor een vat Amerikaanse olie met levering in juli. Binnen enkele dagen zal waarschijnlijk de psychologische grens van 60 dollar worden doorbroken.

De olieprijzen zijn dit jaar al met 30% gestegen. Medio vorige week schoten ze verder omhoog toen bleek dat de Amerikaanse voorraden tegenvallen. Verder is men bezorgd over situatie in Nigeria en de raffinagecapaciteit. De OPEC heeft de productie wel licht verhoogd, maar dat haalde weinig uit.

Wake Up

Sommige mensen hebben altijd problemen om opstaan in de morgen en daarna naar werk te gaan. Verschillende mensen zetten hun wekker en worden wakker maar er zijn ook mensen die daar niet wakker van worden en lekker doorslapen. Je kunt ook je vrienden gebruiken als een soort alarm. Je zorgt er gewoon voor dat ze je op tijd bellen en dan dat je wakker wordt of dat ze gewoon langskomen en je even wakker schudden en als dit ook niet helpt dan is er nog een alternatieve manier om iemand wakker te krijgen.

Trainer Bologna ontslagen

Bologna heeft zijn trainer Carlo Mazzone ontslagen. Parma was in de play-offs over twee wedstrijden te sterk voor Bologna, waardoor Bologna degradeerde naar de Italiaanse Serie B.

Carlo Mazzone was in het eerste deel van het seizoen de held van de club. Bologna had uitzicht op Europees voetbal, maar de ploeg ging naar mate het einde van het seizoen naderde, steeds slechter spelen. Uit bij Parma werd in de play-offs met 0-1 gewonnen, maar thuis ging het met 0-2 onderuit.

"Hij heeft het de afgelopen twee seizoenen prima gedaan", aldus voorzitter Giuseppe Gazzoniover de 68-jarige Mazzone

Politie bevrijdt gestraft jongetje

De ouders van een zesjarig jongetje uit de Brabantse plaats Dongen zijn gistermiddag aangehouden omdat ze het ventje zonder drinken hadden opgesloten in zijn bloedhete kamer. Vervolgens gingen de ouders uit eten en lieten ze hun zoontje aan zijn lot over. Hij kon pas uit de kamer gehaald worden toen buren de politie hadden gewaarschuwd.

Toen het jongetje vanuit zijn slaapkamer naar buiten riep dat hij het warm had, ontstond commotie. Bezorgde buren die niemand thuis aantroffen, waarschuwden de politie. Agenten wisten het ventje van buitenaf te bevrijden. Met een briefje op de voordeur werden de ouders gewaarschuwd dat het kind meegenomen was naar het bureau.

De 24-jarige moeder en haar 24-jarige vriend meldden zich enkele uren later op het bureau. Zij gaven aan dat het jongetje was opgesloten omdat hij straf had verdiend. In overleg met de officier van justitie wordt bekeken of de ouders strafrechtelijk worden vervolgd.

Peiling: SP even groot als de VVD

justhg had ons via de nieuws-submit te melden:

De Socialistische Partij (SP) blijft maar stijgen in de peilingen over de zetelverdeling van de Tweede Kamer. Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, dan zou de partij van Jan Marijnissen kunnen rekenen op 23 zetels en daarmee op gelijke hoogte komen met de VVD. Dat blijkt uit de meest recente peiling van de Politieke Barometer van Interview-NSS en het tv-programma NOVA.

De SP kan volgens de peilingen op drie zetels meer rekenen dan vorige week; daarbij zouden ze er veertien meer krijgen dan ze nu in de Tweede kamer heeft. Ook de ChristenUnie houdt z'n winst in de peilingen vast; zij staan onveranderd op zeven zetels, een winst van vier.

Eigenlijk behoren alle ander partijen tot de verliezers. De liberalen van de VVD verliezen in vergelijking tot de vorige week opnieuw een zetel en zouden nu 23 van de huidige 28 Kamerzetels overhouden. Ook het CDA ziet, na de korte opleving van een paar weken terug, de terugval gestaag voortzetten; ten opzichte van vorige week verliezen de christen-democraten opnieuw twee zetels. Zij zouden nu dertig zetels krijgen, veertien minder dan de huidige 44. Coalitiegenoot D66 weet zich nog redelijk aan de malaise te onttrekken; zij schommelen al weken rond de 5 à 6 zetels.

De PvdA staat net als vorige week op 43 zetels, eentje meer dan zij nu heeft, maar toch mag ook zij zo langzamerhand tot de verliezersgroep worden gerekend. Nog niet zolang geleden stond de partij in de peiling nog op ruim vijftig zetels. GroenLinks profiteert nauwelijks van de opleving van 'links'. Zij zouden nu negen zetels krijgen, een meer dan het huidige zeteltal, maar één minder dan in de peiling van de vorige week.

De SGP blijft de meest stabiele factor in de kamer: onveranderd op twee zetels. De LPF houdt er van de huidige acht zetels er nog maar twee over, overigens wel één meer dan vorige week. 'Nieuwkomer' Groep Wilders zou onveranderd op zes zetels mogen rekenen. De andere nieuwkomer, de PDRV van misdaadverslaggever Peter R. de Vries, ziet dat z'n achterban langzamerhand weer is verdampt. Hij slaagt er ook deze week niet in voldoende kiezers te trekken voor één enkele zetel.

2e Kamer
22-01-2003
Peiling
10-06-2005
Peiling
17-06-2005
Partij%zet.%zet.%zet.
CDA28,64420,63219,430
PvdA27,34227,64328,043
VVD17,92816,02415,123
SP6,3912,92014,423
LPF5,780,911,42
GroenLinks5,186,4106,09
D664,163,353,85
ChristenUnie2,134,774,87
SGP1,621,721,42
Groep Wilders----3,964,46
PRDV----0,300,30
Overige partijen0,901,701,00

Albers: "Tuurlijk ben ik blij"

Na het debacle op de Motor Speedway deed Christijan Albers weinig moeite om zijn vreugde over de uitslag te verbergen. "Tuurlijk ben ik blij met mijn vijfde plaats en vier WK-punten. Ikke wel. Superblij zelfs."

De Nederlander zegt dat hem weinig verweten kan worden en zowel Minardi F1 als Bridgestone valt niets aan te rekenen. "Regels zijn nu eenmaal regels en daar moet je je aan houden. Je kunt niet ineens de regels aanpassen omdat zeven teams problemen hebben met hun banden".

Zijn blijdschap noemt de 23-jarige Albers logisch. "Aan het begin van het jaar werd Bridgestone afgemaakt, omdat ze een mindere band zouden leveren dan Michelin. Dat merk heeft echter op de veiligheidslimiet gewerkt en is er overheen gegaan. Dat mag je Ferrari en Minardi niet verwijten. Nu wij een keer een voordeel hebben boven Michelin, moeten de andere teams niet klagen."

Albers zegt dat hij weinig heeft gemerkt van de protesten van het Amerikaanse publiek. "Ik kan de boosheid van het publiek wel begrijpen, maar ik kan er ook niets aan doen".

Hij zegt verder dat het onredelijk zou zijn geweest als er vlak voor de race een chicane zou zijn aangelegd in de voor Michelin-banden gevaarlijke kombocht. "We hebben daarop niet kunnen testen, je krijgt heel andere omstandigheden en versnellingsbakverhoudingen. Bovendien hadden de banden en de motor met hogere temperaturen te maken gekregen"

De Visscher weg bij Heracles

Jeffrey de Visscher speelt aankomend seizoen niet voor Heracles Almelo. De kampioen van de eerste divisie wist het met de buitenspeler niet eens te worden over een contract.

De Visscher speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Heracles. De club wilde graag verder met de speler en er werd zelfs een principe-overeenkomst bereikt, maar nu heeft de zaakwaarnemer van de speler echter laten weten dat de Visscher geen heil ziet in een langer verblijf bij Heracles.

"Niet het einde van de Formule 1 in Amerika"

Ondanks dat de race zondag in Amerika nou niet echt een normale Grand Prix was denkt Michael Schumacher niet dat dit het einde zal zijn voor Formule 1 in de Verenigde Saten.

"Nee, ik denk het niet. Dit was een rare en zeker een hele unieke race maar het is niet het einde van de Formule 1 in Amerika. We hebben hier hele mooie races gehad. Dit was een vreemde maar er zullen vast nog mooie races volgen."

Zijn teamgenoot Rubens Barrichello hoopt weer terug te kunnen komen in Indianapolis. "Ik hoop echt dat dit niet de laatste race is in Amerika. Ik vind het geweldig om hier te komen en de show die ze hier opvoeren is fantastisch. Nu hebben we ineens een vreemde race en zou de Formule 1 ineens problemen hier hebben… We lossen het vast wel op en ik hoop dat het geen blijvende problemen zijn."

Duitse dames Europees kampioen

De Duitse voetbalvrouwen zijn voor de vierde achtereenvolgende keer Europees kampioen geworden. In de finale was het elftal te sterk voor Noorwegen: 3-1.

Duitsland was de dominante ploeg op Ewood Park in de eerste helft. In het begin van de wedstrijd werd nog slordig omgegaan met enkele kansen, maar het was Mittag die de ban brak. Zij scoorde vanaf dichtbij de 1-0. Nog in de eerste helft zorgde Renate Lingor met een mooie lob voor een verdubbeling van de score.

Noorwegen kwam echter sterk uit de kleedkamer. Mellgren zorgde voor de aansluitingstreffer. Even leken de Scandinaviërs op weg naar de gelijkmaker, totdat Duitsland nog eens scoorde. Birgit Prinz was de doelpuntenmaker. De 3-1 was de genadeklap voor de Noren. Voor de coach van Duitsland, Tina Theune-Meyer, is het een mooi afscheid. De titel van Duitsland was verdiend te noemen: ook in de halve finale (4-1 tegen Finland) maakte het team grote indruk.

Mexico verslaat Brazilië

Mexico heeft zich gekwalificeerd voor de halve finales van de Confederations Cup. De ploeg versloeg wereldkampioen Brazilië met 1-0. Griekenland werd door een 1-0 nederlaag tegen Japan juist uitgeschakeld.

De matchwinnaar bij de Mexicanen was Jared Borgetti. Na een uur spelen kopte hij een hoekschop binnen en zorgde daarmee voor de enige treffer. Keeper Dida kwam verkeerd uit zijn doel en Roque Junior vergat Borgetti even uit het oog. In de eerste helft was diezelfde Borgetti nog de hoofdrolspeler in een opvallende gebeurtenis. Hij moest een makkelijk gegeven strafschop liefst drie keer nemen, omdat spelers te vroeg inliepen. De eerste scoorde hij nog, de tweede schoot hij op de kruising en de derde stopte Dida. Brazilië viel heel erg tegen. De ‘kanaries’ hadden al hun vedetten weer opgesteld, maar echt sambavoetbal kwam er niet uit. Adriano zag nog (terecht) een goal worden afgekeurd wegens buitenspel. Mexico wint zijn beide wedstrijden en is door.

Brazilië moet woensdag tegen Japan uitmaken wie als tweede in deze groep verder gaat naar de halve finales. Japan moest winnen en deed dat ook: tegen Europees kampioen Griekenland nog wel. De ploeg van Rehhagel is nu al uitgeschakeld. Die overwinning was verdiend te noemen. De 1-0 was een magere afspiegeling van de verhoudingen. Na veel gemiste kansen schoot Oguro een kwartier voor tijd Japan eindelijk op voorsprong. De spitsen van Griekenland maakten een machteloze indruk.

Grote brand bij school in Deurne

In Deurne woedt op dit moment een grote brand in het Hub van Doornecollege. Brandweerkorpsen uit Deurne en Helmond zijn ter plaatse. De brand brak volgens een woordvoerder van de brandweer rond 02:00 uur uit.

Over de oorzaak is nog niets bekend. Volgens de brandweer hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Waarschijnlijk is de brand in de ruimte van de conciërge begonnen. Er is wel veel rookschade, waardoor de kinderen zometeen waarschijnlijk niet naar binnen kunnen.

Films downloaden?

Zo, nu eindelijk een goed initiatief om de met onze belastingcenten geproduceerde films lekker te kunnen downloaden. Je kunt nog tot 24 juni kijken naar:

Off Screen RealMedia Windows Media

Stille Nacht Real Media Windows Media

Staatsgevaarlijk RealMedia Windows Media

Onstage RealMedia Windows Media

Gezocht: man RealMedia Windows Media

Gebroken rood RealMedia Windows Media

PS1. Uiteraard kan ik voor de Mplayer gebruikers de optie -dumpstream aanbevelen.
PS2. Off Screen is best een gave film, ik denk dat ik de DVD maar eens ga zoeken.

70.000 mensen bezoeken Festival Mundial

Flesjes water moesten eraan te pas komen om de bezoekers van het Festival Mundial in Tilburg koel te houden. Afgelopen weekend kwamen er 70.000 mensen af op het wereldmuziekfestival. Ook van de schaduw van de bomen in het Tilburgse Leijpark werd flink gebruik gemaakt.

Bij het optreden van de Jamaicaanse reggaester Barrington Levy moesten de beveiligingsmensen vele flesjes water uitdelen. Op de eerste rijen voor het podium liep de temperatuur hoog op. Levy zelf had het blijkbaar ook te warm. Ondanks luide verzoeken om een toegift kwam hij niet terug om nog een paar nummers te spelen.

De Algerijnse zanger Khaled besloot gisteravond Festival Mundial.

Drie Tourdebutanten bij Rabobank

De Nederlandse Pro-Tour ploeg Rabobank neemt drie debutanten mee naar de Tour de France.

De drie renners die 2 juli voor het eerst aan de start staan van de Tour zijn Gerben Löwik, Pieter Weening en Joost Posthuma. Verder werden nog vijf namen bekend gemaakt van renners die zeker meegaan: Michael Boogerd, Erik Dekker, Karsten Kroon, Denis Menchov en Michael Rasmussen. De negende man wordt aangewezen na het Nederlands Kampioenschap tijdrijden dat komende week plaatsvindt.

The Roots naar 2006

De PC en Xbox RPG van Cenega is opnieuw verzet en dit keer zelfs naar 2006. Om dit uitstel enigszins goed te maken zijn er een aantal nieuwe screenshots vrijgegeven en is er wat meer informatie bekend.

The Roots speelt zich af in de wereld van Lorath en is onderverdeeld in 24 gebieden die afwisselend landschap hebben. Bergen, sneeuwvlakten, woestijnen, het komt allemaal langs.

In The Roots zullen ongeveer 70 magische spreuken zitten, 400 items en 120 NPC's waarmee je een praatje kan maken.

Michelin-teams bieden excuses aan

In een gezamelijke verklaring hebben de Michelin-teams hun excuses aangeboden aan toeschouwers, tv-kijkers, fans en sponsoren voor het feit dat ze niet aan de Grand Prix van de Verenigde Staten konden deelnemen.

Volgens de teams is er alles aan gedaan om hun deelname aan de race door te laten gaan. Nadat zondag rond 6:30 de laatste data van bandentests bij Michelin binnen was gekomen werd duidelijk dat de fabrikant de veiligheid van de coureurs niet kon garanderen. Daarop werd er naarstig naar oplossingen gezocht. "Elke mogelijkheid om de race op een veilige manier door te laten gaan is onderzocht. De enige prakische oplossing was om een chicane voor bocht 13 te installeren en negen van de teams waren bereid om onder deze omstandigheden te rijden, zelfs buiten kampioenschapspunten om of door de top-posities op de grid te laten aan niet-Michelin teams," aldus de teams in een verklaring. "Helaas werden alle voorstellen door de FIA afgekeurd."

"We zijn ons er helemaal van bewust dat de Verenigde Staten een belangrijke markt voor de Formule 1 is en er een verplichting voor de Formule 1 is om zichzelf op een positieve en professionele wijze te promoten. Het is treurig dat we Formule 1 vandaag niet konden neerzetten op de wijze die we hadden gewild."

35 minuut lange gameplay video Battlefield 2

Soul Existence, een clan die al erg vroeg in het bezit is van Battlefield 2, heeft een 35 minuut lange gameplay video in elkaar gezet. De clanmembers deden dit omdat ze van mening zijn dat de gameplay video's van bijvoorbeeld IGN en Gamespot niet goed het gevoel weergeven van het spel.

De video kan je hier downloaden zonder dat je hoeft te registreren.

Omdat de site deze week in het teken staat van Battlefield 2 geven wij aan de eerste tien mensen die onder dit bericht een reactie achterlaten een zippo weg. Pas op! deze werkt niet in-game.

Crazy Frog naar de GBA

Afgelopen week werd bekend gemaakt dat de Crazy Frog waarschijnlijk zijn eigen game zou krijgen en vandaag kunnen we jullie vertellen dat het een GBA game wordt.

De game zal ontwikkeld worden door het Duitse dtp en Thomas Baur van dtp is erg blij met de deal:

"[...]
The Crazy Frog is one of the most popular licenses of today's entertainment market. It is an exciting project to apply all our developing and publishing experience
[...]"


Laatste reviews en specials
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
©FOK.nl e.a.