Doden bij brand in tunnel

Diepvriez had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsBij een brand in de Fréjus-tunnel tussen Frankrijk en Italië zijn zaterdag zeker twee mensen omgekomen. Het gaat om twee Sloveense vrachtwagenchauffeurs. Reddingswerkers hebben aan de Franse zijde van de tunnel achttien mensen in veiligheid kunnen brengen. Zes van hen hadden een ernstige rookvergiftiging opgelopen.

Negentien personenauto's, een bus, een camper en negen vrachtwagens wisten na het uitbreken van de brand de tunnel uit te komen aan Italiaanse kant. Vijf mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Hun toestand is niet zorgwekkend.

De brand ontstond waarschijnlijk doordat een vrachtwagen brandstof lekte, die op zijn motor terechtkwam. Het vuur sloeg over op andere vrachtauto's. Dit concludeert Sitaf, de beheerder van het Italiaanse deel van de tunnel, na het bestuderen van camerabeelden.

Het ongeluk deed zich voor aan de Franse kant van de tunnel, bijna in het midden van de 12,8 kilometer lange tunnel. De brandweer had het vuur zaterdagavond onder controle, maar door de rook en hitte was een deel van de tunnel nog niet begaanbaar, waardoor het dodental misschien nog oploopt.