Hiddink verkozen tot coach van het jaar

Icon Sport - Voetbal Guus Hiddink, de trainer van PSV, is vandaag in Tilburg tot coach van het jaar gekroond. Hiddink werd tijdens een trainerscongres gekozen door zijn collega-trainers uit het betaalde voetbal. Hij kreeg de Rinus Michels Award uit handen van Co Adriaanse, die vorig jaar won.

Onder leiding van Hiddink werd PSV dit jaar met overmacht kampioen van de Eredivisie. In de Champions League presteerde PSV ook goed. AC Milan bleek in de halve finale net te sterk voor de Eindhovenaren, door een doelpunt in de blessuretijd van de tweede wedstrijd.

Naast Hiddink waren er nog twee genomineerden voor de award: de voormalige trainer van AZ Co Adriaanse en Peter Bosz, trainer van Heracles. Heracles werd dit jaar kampioen in de Gouden Gids Divisie, terwijl AZ boven verwachting goed presteerde in de Eredivisie. Ook in de UEFA Cup deed AZ het goed. De Alkmaarse formatie schopte het tot de halve finale, die door een doelpunt in de laatste minuten van de wedstrijd door Sporting Portugal werd gewonnen.



De trainers uit het betaald voetbal vonden Guus Hiddink dit jaar de beste coach

-
Kijk voor meer voetbalnieuws ook eens op de FOK!voetbalmanager!