13-jarige mag toch abortus plegen van rechter

Ynske had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen 13-jarig meisje uit Florida mag toch haar zwangerschap afbreken. Zo heeft een rechtbank besloten. Dezelfde rechter, Ronald Alvarez uit Palm Beach, verbood de abortus vorige week in eerste instantie. Hij bepaalde dat de tiener, in de gerechtelijke stukken anoniem aangeduid als J.G., eerst een psychologisch onderzoek moest ondergaan.

Naar aanleiding van het onderzoek concludeerde de rechter dat J.G. tot een weloverwogen besluit in staat is. Het ministerie van Familiezaken in Florida was tegenstander van de abortus, en betoogde dat de puber te jong was om daar een beslissing over te nemen. De advocaat van J.G. meende echter dat zij te jong was om een kind te hebben, en stelde dat zij geen middelen had om het kind te onderhouden. Gouverneur Jeb Bush van Florida, een verklaard tegenstander van abortus, heeft laten weten het gerechtelijke besluit niet verder te zullen aanvechten.

Het meisje stond onder toezicht van de staat en woonde in een opvanghuis, nadat haar ouders ruim vier jaar geleden uit hun ouderlijk gezag waren ontzet. Ze raakte veertien weken geleden zwanger, nadat ze was weggelopen uit het tehuis.