Uitslagen Champions League (13/04/2005)

Icon Sport - Champions LeagueVanavond werden de laatste twee kwartfinalewedstrijden in de Champions League gespeeld. Door een gelijkspel in Turijn gaat Liverpool door. PSV gaat door naar de halve finale door te winnen van Olympique Lyon na strafschoppen.

PSV - Olympique Lyon 1-1 (1-1)
Met de 1-1 in de uitwedstrijd had PSV een goed, maar fragiel uitgangspunt voor de return van de kwartfinale. Dat fragiele bleek al na tien minuten. Bouma kopte een bal niet goed weg en Wiltord pikte die bal op de rand van de zestien op. Ondanks pogingen van Bouma en Alex om de bal te blokkeren, kon Wiltord redelijk makkelijk inschieten. PSV drong vervolgens een periode flink aan, maar echt grote kansen leverde het niet op. Olympique leek de wedstrijd volledig te controleren.

In het begin van de tweede helft sloeg PSV echter terug. Een hard schot van Alex vloog erin en PSV kwam daarmee terug in de wedstrijd. PSV speelde een goede tweede helft en de wedstrijd ontwikkelde zich tot een thriller. De echte grote kansen bleven uit, maar beide ploegen toonden zich meerdere malen in het vijandelijke strafschopgebied. Na 90 minuten stond het echter nog steeds 1-1, waardoor verlengingen nodig waren.

In de verlengingen lag het hele veld open. Beide ploegen waren duidelijk vermoeid en bij PSV was duidelijk dat een speler als Van Bommel absoluut op was. Er ontstonden nog wel kansen aan beide kanten, maar na 120 minuten bleef het 1-1.

In de strafschoppenserie wist PSV te winnen. Gomes wist strafschoppen van Essien en Abidal te stoppen en voor PSV miste slechts Beasly. Daardoor gaat PSV door naar de halve finale van de Champions League.

PSV - Olympique Lyon 1-1
10' Wiltord 0-1
50' Alex 1-1

Juventus - Liverpool 0-0 (1-2)
Juventus had een 1-0 overwinning nodig om door te gaan. De gehele wedstrijd zette Juventus Liverpool onder druk, maar ze kregen maar weinig kansen. Ibrahimovic kreeg een goede kans, maar tikte net over. Barros kreeg voor Liverpool in de tweede helft een kans de tweestrijd te beslechten, maar ook hij mist. Hoeveel Juventus ook bleef aandringen, het lukt ze niet meer om tot scoren te komen. Daardoor gaat Liverpool door naar de volgende ronde.

Juventus - Liverpool 0-0