Mooie mensen verdienen meer

Knappe mensen verdienen gemiddeld beter dan mensen die betiteld worden als lelijk. Dit is gebleken uit een onderzoek van de Federal Reserve, het Amerikaanse systeem van de centrale banken. Ook lengte en gewicht kunnen van invloed zijn op je salaris.

Het onderzoek werd gedaan door analiste Kristie Engemann en econoom Michael Owyang. Ze onderzochten de invloed van het uiterlijk op het gemiddelde salaris. Naar voren kwam dat 'lelijke' mensen maar liefst negen procent minder verdienen dan gemiddeld. 'Mooie' mensen daarentegen ontvangen vijf procent meer dan gemiddeld. Verder bleek dat slanke vrouwen tot zeventien procent meer verdienen dan dikkere collega's. Bij mannen is juist de lengte van belang. Directeuren en managers blijken gemiddeld 7,5 centimeter langer te zijn dan de gemiddelde man.

De onderzoekers hebben een verklaring voor de opmerkelijke verschillen. Volgens hen zijn aantrekkelijke mensen vaak zekerder van zichzelf en bezitten ze betere sociale vaardigheden. Dit levert hen weer een hoger salaris en betere baan op.