[update] Ouders Schiavo toch in hoger beroep

Volgens de advocaat van de ouders van Terri Schiavo zullen de ouders niet opnieuw in beroep gaan tegen het rechterlijk besluit dat de vrouw in coma niet meer kunstmatig moet worden gevoed. The New York Times meldt dit op zijn website.

Het juridisch getouwtrek tussen de echtgenoot en de ouders van de zwaar gehandicapte Schiavo duurt nu al zeven jaar. De vrouw ligt al vijftien jaar in een coma.

De advocaat sprak met de pers in afwachting van de uitspraak van de rechter van de districtsrechtbank Pinellas-Pasco. Terri's ouders hadden gisteravond laat bij hem het verzoek ingediend de sondevoeding te laten hervatten.

Terri Schiavo maakte geluiden in haar coma, en zij zagen dat als nieuw bewijs dat hun dochter beter in staat was te communiceren dan tot nu toe werd aangenomen. De advocaten van Terri's echtgenoot Michael, die haar wil laten sterven, menen echter dat al bekend was dat de vrouw in haar coma geluiden maakt en dat die niet duiden op een poging te communiceren.

De zaak-Schiavo heeft tot heftige debatten in de VS geleid. Vooral religieuze en conservatieve Amerikanen roeren zich, omdat zij het stopzetten van de voeding als moord beschouwen. President Bush kwam speciaal terug van vakantie om een wet te bekrachtigen waardoor de ouders toch nog naar de rechter konden. Die rechter stelde hun in het ongelijk.

Update 00.20 uur
Het bericht blijkt inmiddels achterhaald. De ouders van Terri Schiavo hebben zaterdag bij het hooggerechtshof in Florida een spoedpetitie ingediend, zo meldt CNN. De ouders willen alsnog het kunstmatige voeden van hun dochter laten hervatten.

Terri Schiavo
Terri Schiavo raakte vijftien jaar geleden in een coma