'Million Dollar Baby' grootste Oscar-winnaar

De film 'Million Dollar Baby' van regisseur Clint Eastwood heeft de Oscar voor beste film gekregen. De belangrijkste filmprijzen van de wereld werden zojuist uitgereikt in Los Angeles. Daarnaast kreeg Eastwood ook de Oscar voor de beste regisseur en kreeg actrice Hillary Swank de Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol. Aan deze film zit nog een klein Nederlands tintje: oud-kickboks kampioene Lucia Rijker speelt een kleine rol en trainde ook hoofdrolspeelster Swank.

De prijs voor de beste mannelijke hoofdrol was weggelegd voor acteur Jamie Foxx, voor zijn rol als Ray Charles, in de film 'Ray' een biopic over deze legendarische zanger.

Een andere grote winnaar was de film 'The Aviator'. Deze film, met hoofdrolspeler Leonardo Di Caprio, kreeg de prijs voor de beste Art Direction, het beste kostuumontwerp, de beste montage, de beste filmkunst en actrice Cate Blanchett ontving de Oscar voor de beste vrouwelijke bijrol in deze film.

De Oscar voor beste buitenlandse film ging naar de Spaanse produktie 'The Sea Inside'. De Duitse film 'Der Untergang' zag de Oscar daardoor aan zich voorbij gaan.