Ierse ambulance krijgt wielklem bij vliegveld

Icoon opmerkelijk nieuws In Ierland is dinsdag een rel ontstaan omdat een ambulance een wielklem kreeg. Het ambulancepersoneel moest eerst de boete betalen, voordat ze hun patiŽnt naar het ziekenhuis mochten brengen. De ambulance stond zaterdag al 30 minuten bij het Dublin International Airport in een speciale zone voor noodgevallen. Dat zou niet toegestaan zijn, waardoor de politie besloot in te grijpen.

De ambulancemedewerkers waren stomverbaasd toen ze wilden wegrijden met een ernstig gewonde passagier aan boord. Toen ze probeerden de boete van 63 euro te betalen met de creditcard van het ambulancebedrijf, werd dit geweigerd. Eťn van de medewerkers werd daardoor gedwongen zelf geld op te nemen bij een pinautomaat om de boete te kunnen betalen.

"Het is echt niet te geloven", aldus David Hall, eigenaar van de ambulancedienst. "Voordat de wielklem werd aangelegd is er helemaal niet gevraagd naar de toestand van de patiŽnt." Volgens Hall hebben zijn 18 ambulances de afgelopen 6 jaar constant gebruik gemaakt van de speciale parkeerzone, zonder ooit in de problemen te komen.

Het vliegveld betreurt de zaak, en heeft laten weten in de toekomst geen wielklemmen meer bij ambulances aan te laten leggen. De boete van 63 euro zal ook worden teruggestort.