Michael Jackson: 'Ik ga door een nachtmerrie'

Michael JacksonDe van kindermisbruik beschuldigde popster Michael Jackson weet het zeker. Hij zal de rechtszaak die morgen van start gaat in de Amerikaanse stad Santa Maria winnen. Ondertussen gaat hij naar eigen zeggen wel door een hel. "De laatste paar weken is een hele hoop smerige en valse informatie in de media verschenen met betrekking tot mijn persoon", zegt Jackson in een korte videoverklaring op zijn website.

"Blijkbaar was deze informatie afkomstig van de akte van inbeschuldigingstelling waar ik of mijn advocaten nooit aan meegewerkt hebben. Die informatie is afschuwelijk en vals", aldus Jackson. Hij geeft aan veel vertrouwen te hebben in het Amerikaanse rechtssysteem en zegt evenveel recht op een eerlijk proces te hebben als iedere andere Amerikaan. "Ik zal vrijgesproken worden nadat de waarheid aan het licht is gekomen."

De popster benadrukt dat hij een destijds 13-jarige kankerpatiŰnt, die hij seksueel zou hebben misbruikt, alleen maar heeft willen helpen. "Deze familie had hulp nodig. Daarom heb ik ze in mijn huis toegelaten. Ik heb door de jaren heen duizenden zieke kinderen geholpen. Ik en mijn familie gaan door een nachtmerrie. Ik ben niet van plan om me ooit nog in zo’n kwetsbare positie te plaatsen", aldus Jackson.

-
Vertaald, herschreven en gesubmit door XinXin, waarvoor dank!