Tegelgooiers beschuldigen elkaar

Icoon misdaad nieuwsTwee van de vier Rijswijkers die werden opgepakt nadat een automobiliste dodelijk verongelukte door een van een viaduct gegooide stoeptegel, beschuldigen elkaar van het gooien van de steen. Dat meldt de advocaat van één van hen. Beide hoofdverdachten zouden een tegel gegooid hebben.

De jongemannen denken echter beiden dat 'hun' steen niet de fatale steen kan zijn geweest. Advocaat Westendorp betwijfelt of ooit duidelijk wordt wie verantwoordelijk is voor de dood van de 30-jarige Louise Donk. Voorafgaand aan het fatale ongeluk hadden de vier mannen, die volgens de raadsman gedronken hadden maar niet stomdronken waren, bij een ander viaduct een zak puin naar beneden gegooid. Een vrachtwagen werd geraakt, de chauffeur kwam met schrik vrij. Alle verdachten zitten nog in voorlopige hechtenis.

Opnieuw steen van viaduct gegooid
Donderdagmiddag vond op de A9 bij Badhoevedorp overigens een soortgelijk incident plaats. Een 43-jarige automobiliste kreeg de schrik van haar leven toen een steen haar achterruit vernielde. De vrouw bleef ongedeerd. Op de A28 bij Huis ter Heide werd eveneens donderdag een 14-jarige jongen aangehouden die een auto met een ijsbal had bekogeld. Afgelopen weekend werd in het Limburgse Molenhoek door onbekenden een anderhalf meter hoge kabelhaspel richting een rijksweg geduwd.

-
Met dank aan Scootmobiel, macromarkt.nl, LekkerSimpel, Carport, Sietze_Vliegen en servie voor het submitten van dit bericht!