94-jarige krijgt prijs in 20 jaarlijkse termijnen

Voor sommige mensen is een gespreide winstuitkering na het winnen van een loterij een uitkomst. Mocht je een gat in je hand hebben, of spontaan krijgen, dan kun je het geld in ieder geval niet in één keer verbrassen. Maar de Amerikaanse Louise Outing is er niet zo blij mee. Want tenzij ze 114 jaar oud wordt, kan ze nooit over het gehele prijzengeld beschikken.

De 94-jarige Outing won in september 5,6 miljoen dollar in de Megabucks-loterij. Maar de regels van de loterij zeggen dat dergelijke grote prijzen zullen worden uitbetaald in jaarlijkse termijnen over een periode van twintig jaar. Outing betwijfelt of ze dan nog wel in leven is en koos ervoor om naar het gerechtshof te stappen.

Haar advocaat was van mening dat de loterij vanwege Outings hoge leeftijd het gehele bedrag in één keer zou moeten betalen. Rechter Barbara Dortch-Okara stelde de loterij echter in het gelijk. Outing moet het doen met jaarlijkse cheques van 280.000 dollar, waar na de belastingheffing nog 196.639 dollar van over blijft.

---
Met dank aan zeb voor het vertalen en submitten.