'Logger Ertan zit achter Jihad-weblog'

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Weblog GeenStijl heeft digitaal de oorlog verklaard aan de beruchte weblogger Ertan. Volgens GeenStijl is hij namelijk degene die de weblog cyberdjihad.blogspot.com heeft opgezet. Deze radicale weblog viel de laatste tijd ook al meerdere bezoekers van FOK! op, want er werd geregeld vol walging naar gelinkt in reacties. Op de voornoemde Jihad-weblog wordt onder meer Mohammed B. een held genoemd en worden dreigementen aan politici als Wilders en Hirsi Ali van harte toegejuicht. De site presenteert zich onder de noemer: 'De virtuele strijd tegen de vijanden van de islam'.

Vanochtend ontdekte GeenStijl dat een foto van Mohammed B. op Cyberdjihad.blogspot rechtstreeks van GeenStijl werd overgenomen. Daarop verving GeenStijl de foto door eentje van een moslim die door een geit werd besprongen. Deze foto verscheen daardoor ineens op de jihad-weblog in plaats van de afbeelding van Mohammed B. De maker van Cyberdjihad, ene 'Rahmetullah', reageerde hierop door wat persoonlijke gegevens van GeenStijl medewerkers te publiceren.

GeenStijl zegt er nu zeker van te zijn dat 'Rahmetullah' van Cyberdjihad dezelfde persoon is als Ertan van Ertan.nl. En omdat Ertan het zo 'grappig' vindt om gegevens te publiceren, meldt GeenStijl nu dat Ertan voluit Ertan KiliÁ heet: een 33-jarige in Turkije geboren man die nu woonachtig is in Amsterdam. GeenStijl publiceert tevens mans telefoonnummer en woonadres. Ze zeggen zelfs al met zijn vrouw te hebben gesproken, die volgens de makers van GeenStijl slecht Nederlands verstaat.


Afbeelding van Ertan, verspreid door hemzelf.