"IJskou voor gelukshormonen"

De spelers van de Duitse club Dynamo Dresden weten sinds kort goed wat ijskou is. Clubarts Sigurd Hegner beval de trainer een koude training aan. Het elftal werd daarbij blootgesteld aan diepvriestemperaturen om gelukshormonen aan te maken.

Dynamo Dresden draait niet best, het verloor in de competitie tot dusver al haar zeven uitwedstrijden. Om het komende duel met Erzgebirge Aue wel in winst om te zetten werd nu de koude training ingezet.

De spelers moeten daarbij eerst een minuut in een vriescel onder -60║ doorstaan. Vervolgens moet de groep nog eens voor drie minuten bij -110║ overleven. "Het centrale zenuwenstelsel wordt geprikkeld door de extreme kou, waardoor er in het lichaam een schokreactie optreedt en er gelukshormonen vrij komen. De patiŰnten voelen zich verfrist en worden gehard", aldus luidt de aangehangen theorie.

Aanvaller Klemen Lavric na afloop: "Het was angstaanjagend koud." Assistent-coach Meinhard Hemp zegt op een zege tegen Aue te hopen: "In dat geval blijven ons verdere sessies bespaard. Of werkt het juist andersom?"

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager