NBA-duel eindigt in massale vechtpartij

Boswachtertje (herschreven), Syd en the.big.ticket hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het NBA-duel tussen de Detroit Pistons en de Indiana Pacers in Detroit is uitgelopen op een massale vechtpartij. Met nog minder dan een minuut te gaan in de Amerikaanse basketbalwedstrijd raakten spelers en fans slaags in ťťn van de ergste gevechten in de geschiedenis van de NBA. De chaos leidde tot zes gewonden, de politie heeft een onderzoek ingesteld.

De rel begon toen Pacers-speler Ron Artest en Ben Wallace van de Pistons mot kregen op het veld. Artest maakte een fout op Wallace, waarna laatstgenoemde Artest in het gezicht duwde. Vervolgens kwamen de reservespelers het veld op en ontstond er een flinke opstoot. Na enige tijd stopte het en leek de rust weergekeerd.

Plotseling kreeg Artest, die op een tafel aan de rand van het speelveld lag, echter een beker naar zijn hoofd gegooid vanaf de tribune. Het bleek afkomstig te zijn van een Pistons-fan, waarna Artest samen met teamgenoot Stephen Jackson woedend de tribune opstormde en met enkele fans begon te vechten. De chaos was hiermee compleet, mensen gooiden met van alles en nog wat en er werden stevige beuken uitgedeeld.

De Pacers-speler vluchtten, onder een regen van bier, popcorn en stoeltjes, na enkele minuten naar hun kleedkamer. De wedstrijd werd met nog 46 seconden op de klok vroegtijdig gestaakt, hetgeen de ploeg uit Indiana een overwinning van 97-82 opleverde. Een persoon moest naar een ziekenhuis worden gebracht, een ander meldde zichzelf bij een hospitaal.

De NBA heeft Artest en Jackson voor een onbepaalde tijd geschorst. Ook Jermaine O'Neal van de Pacers en Wallace van de Pistons zijn voorlopig uitgesloten van deelname aan wedstrijden. De lengte van hun straffen zal worden bepaald na uitgebreide bestudering van de beelden. De politie heeft inmiddels meerdere videobanden van enkele tv-zenders in beslag genomen en al verschillende mensen ondervraagd.

"Dit is het meest verschrikkelijke wat ik ooit als speler of coach heb meegemaakt", aldus Pistons-coach Larry Brown na afloop.


Ron Artest gaat onder begeleiding van een bodyguard van het veld-
Kijk hier (kort) of hier (uitgebreid) voor een filmpje van het gebeuren.