Wilders: 'We hebben meer Wildersen nodig'

MDF en D-mike-E hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuws Onafhankelijk Tweede-Kamerlid Geert Wilders heeft met ongenoegen kennisgenomen van de aanval op zijn persoon door minister van staat Max van der Stoel van de PvdA. Die beweerde onder meer dat Nederland er heel slecht aan toe zou zijn indien de peilingen van dit moment waarheid worden.

Volgens Wilders heeft de 80-jarige van der Stoel een grote fout gemaakt. "Ik heb altijd veel respect voor Van der Stoel gehad, maar hij heeft nu een grote misser gemaakt." De minister van Staat betoogde in het AD gisteren tegen de gevaren van het rechts-extremisme. Nederland zou volgens hem op het punt van de afgrond staan.

Van der Stoel nam daarbij Wilders' visie ten opzichte van de islam op de korrel. Daarover zei van der Stoel: "Zijn recepten leiden tot enorme spanningen. Wilders richt zich rechtstreeks tegen een geloof, de islam. Het is heel gevaarlijk als zo'n vijandigheid richtsnoer zou worden voor het regeringsbeleid."

In een reactie daarop zegt Wilders te denken dat van der Stoel hem verkeerd begrijpt. "Ik wil een keiharde aanpak van de uitwassen van de islam, maar ik heb niets tegen de religie. Ik ga gewoon door met waar ik mee bezig ben." Ook de uitspraken dat Nederland meer Cohens nodig heeft, zijn bij Wilders compleet verkeerd gevallen: "We hebben niet meer Cohens nodig, maar meer Wildersen."

AD ontvangt vele boze reacties op interview van der Stoel
Tientallen lezers van het AD hebben boze brieven gestuurd naar de redactie van de brievenrubriek van de krant. Hieronder een aantal citaten ervan:

"Gevaar van extreem rechts? Laat me niet lachen zeg! Bedreigd door islam-fundamentelisten worden we! Een grote groep kan zo in een Mohammed B. veranderen. Loop eens over de Lijnbaan, meneer Van der Stoel, op een vrijdagavond. Eens kijken of u nůg zo makkelijk met ze gaat praten."

"Heeft hij soms ook geadviseerd aan de koningin om niet de door de moord op Van Gogh aangerande Nederlandse samenleving een hart onder de riem te steken, maar zich snel naar radicale Marokkaanse jongeren te begeven?"

"Meneer Van der Stoel, wakker worden! Moslimjongeren gaan zich terugtrekken in het isolement? Ze zijn er nog nooit uitgekomen! Komt u wel eens op de straat?"

"Beste meneer Van der Stoel, Hou nou toch eens op met het voor het vaderland denken, en luister naar wat de burgers te zeggen hebben: zij willen Wilders, Fortuyn, dat soort mensen, die de koe bij de horens vatten!"

"Heeft de heer Van der Stoel nu nog niet geleerd dat hij met het pamperen van onaangepaste allochtonen alleen maar olie op het vuur gooit bij de rechtsen. Deze jaren 70 ideologie heeft zoveel schade aangericht, waar men nu de ellende van heeft."

Met al het geweld en terreur in afgelopen jaren van uitsluitend linkse radicalen en anarchisten moet je je in rede afvragen op welke planeet de heer van der Stoel denkt te leven. En nu daar ook nog eens islamo-fascisten bij zijn gekomen probeert meneer ons wijs te maken dat we vooral uit moeten kijken voor nazi's. Geachte heer Van der Stoel: gaat u toch alsjeblieft met pensioen en laat de grote mensenwereld met rust."