Zware bewaking voor Geert Wilders

Icoon politiek binnenland nieuws Het Tweede-Kamerlid Geert Wilders heeft sinds enige tijd zware bewaking om zich heen. Zo rijdt hij in een gepantserde wagen met chauffeur rond en wordt hij bewaakt door vier lijfwachten. Een tweede auto met lijfwachten rijdt voor hem uit om de ongeving te verkennen. De maatregelen zijn van kracht sinds een islamitische website heeft gedreigd Wilders te onthoofden.

De beveiligingsmaatregelen kwamen aan het licht sinds Wilders' verblijf in Venlo, waar hij aanwezig was bij een politiek debat tussen plaatselijke fractieleiders. Het Kamerlid doet zelf geen mededelingen over zijn beveiliging. Hij wil ook niet ingaan op bronnen die zeggen dat hem geadviseerd is bepaalde plekken in Nederland te mijden.

Onlangs toonde de de MSN-website Jama'at Al-Tawheed Wal Jihaad een video die oproept om van het Kamerlid Geert Wilders het hoofd af te hakken. Op de video, die begeleid wordt door Arabische gezangen, staat eerst vermeld dat 'afgod' Wilders wegens ''spotten met de islam'' de straf onthoofding heeft verdiend. Beloning voor ''deze opoffering'' is het paradijs, aldus de tekst in de video. Naast afbeeldingen van Wilders was ook Ayaan Hirsi Ali te zien. Eerder stond er ook al een moordposter van Wilders op internet.