Duitser vindt rechte banaan uit

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Waarom zijn bananen krom? Een vraag die binnenkort misschien niet meer aan de orde is. De 56-jarige Duitser Karl Friedrich heeft namelijk een apparaat uitgevonden dat bananen recht maakt. Hij heeft patent aangevraagd op zijn vinding, aangezien de 'bananensigaar' volgens Friedrich nu al populair is. Hij wordt naar eigen zeggen overstelpt door telefoontjes van mensen die zijn vinding willen gebruiken. Maar voorlopig is het toestel er alleen nog maar op papier.

Zijn 'uitvinding' bestaat uit een rolband waaraan de bananen hangen, terwijl robotten de kromme delen wegkappen. Over de gekapte delen wordt een biologisch afbreekbaar goedje gespoten. "Dit is de beste uitvinding sinds gesneden brood! Afhangend van hoe krom de banaan is, zullen er stukken afgesneden worden. De banaan wordt dan hersteld met een biologisch afbreekbaar product. En de afgekapte stukken kunnen nog gebruikt worden, in fruitsalades bijvoorbeeld," zegt de uitvinder.

Kromme stukken van het gele fruit zijn binnenkort verleden tijd, zo zegt Friedrich. "Rechte bananen zijn immers makkelijker om te eten, en makkelijker om op te bergen."