Zaterdag stille tocht voor neergestoken gezin

In Naaldwijk zal zaterdag een stille tocht plaatsvinden naar aanleiding van het familiedrama dat zich donderdagochtend afspeelde. Een moeder en drie van haar kinderen werden in hun woning neergestoken. Een vierde kind was op het moment van de steekpartij al naar school.

De 37-jarige vrouw is later vandaag aan haar verwondingen overleden. De toestand van de drie kinderen van 1, 2 en 12 jaar is stabiel. De politie heeft een 39-jarige man gearresteerd. Politie Haaglanden meldt dat de man vermoedelijk de ex-partner van de vrouw is, en de vader van één of meer kinderen.

Burgemeester S. van der Tak van de gemeente Westland, waar Naaldwijk onder valt, is aangeslagen door het geweldsincident. "Het is onbeschrijfelijk wat hier is gebeurd. Ik ben diep geschokt", reageerde Van der Tak. Hij sprak zijn dank uit voor het kordate optreden van de omwonenden. De moeder en haar vier kinderen woonden pas sinds augustus in de woning aan de Händellaan. De gemeente kende de vrouw omdat ze haar onlangs moesten begeleiden bij het beëindigen van een bedrijfje.