Hirsi Ali naar onderduikadres

VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali is ondergebracht in een zogeheten safe house, waar ze permanent bewaakt wordt door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging. Reden is dat een islamitische internetsite haar geheime privé-adres in Den Haag publiceerde en daarbij meedeelde dat de 'Muwahhidin Brigade' op weg was naar H.A. en T.V.G. De afkortingen lijken te staan voor Hirsi Ali en Theo van Gogh.

Het bericht verscheen op groups.msn.com/MuwahhidinDeWareMoslims, waar Hirsi Ali een 'Ongelovige duivelse mortadda' ('afvallige') werd genoemd en Van Gogh een 'Ongelovige duivelse spotter'. De tekst was op de site gezet door ene 'Abu Nawwaar El Hosaymi', die volgens de gegevens van de site 'assist-beheerder' van de website is.

De bedreigingen volgden op de uitzending van de film 'Submission', die Hirsi Ali samen met Van Gogh maakte.

De VVD-politica wordt al sedert eind 2002 buiten haar huis permanent beveiligd nadat zij was bedreigd wegens haar kritiek op de islam. De afgelopen twee jaar is zij herhaaldelijk bedreigd, per telefoon, e-mail en post, steeds nadat zij een controversiële uitspraak in de media had gedaan. De afzenders zijn meestal islamitische groepen uit Nederland en Duitsland.