OS: Zilver en tweemaal brons voor roeiers

Icon Sport - OS Athene 2004Een succesvolle dag vandaag bij het roeien. De Nederlandse roeiers kwamen in vier finales in acties en wonnen twee bronzen en een zilveren medaille. Een vierde medaille werd op een haar na gemist.

Marit van Eupen en Kirsten van der Kolk kwamen als eerste in actie bij de lichte dubbeltwee. De Nederlandse vrouwen lagen een tijd vierde, maar door een machtige eindsprint wisten ze alsnog de bronzen medaille te halen.

De mannen lichte vier lag tijdens hun race bijna de hele wedstrijd op de laatste plaats. Maar een indrukwekkende eindsprint brachten Gerard van der Linden, Ivo Snijders, Karel Dormans en Joeri de Groot slechts op vijfhonderste van de nummer 3, Italië.

De vrouwen acht, bestaande uit Froukje Wegman, Marlies Smulders, Nienke Hommes, Hurnet Dekkers, Annemarieke van Rumpt, Annemiek de Haan, Sarah Siegelaar, Helen Tanger en stuurvrouw Ester Workel wonnen brons. Winnaar Roemenië won voor de derde keer op rij goud bij de vrouwen acht op de Spelen, en zette daarmee een unieke prestatie neer.

De mannen acht veroverden verrassend zilver in hun finale. Na een langzame start kwam de boot, bestaande uit Diederik Simon, Gijs Vermeulen, Jan-Willem Gabriels, Daniel Mensch, Geert Jan Derksen, Gerritjan Eggenkamp, Matthijs Vellenga, Michiel Bartman en stuurman Chun Wei Cheung, met een vliegende vaart naar voren. Alleen de boot van de Verenigde Staten bleef net buiten bereik.

Zie voor meer Olympisch nieuws sport.fok.nl of ons OS 2004-forum!