Ontvoerde baby teruggevonden

Lizardtattoo had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsDe baby die zaterdag op de parkeerplaats van een supermarkt in Melbourne (Australië) ontvoerd werd, is levend teruggevonden. Een hardloopster rende langs een onbewoond huis in het noorden van Melbourne, dacht babygehuil te horen en belde de politie, die de baby gezond en wel in het huis terugvond.

Opvallend was dat het hoofd van de baby was geschoren. De daders, één man en één vrouw, meldden zich vijf uur later bij de politie.

De 27-jarige moeder, Anita Ciancio, was zaterdagavond bezig de boodschappen in te laden toen er opeens pepperspray in haar gezicht werd gespoten. Ook werd ze in haar gezicht geslagen. Vervolgens openden de daders de auto en namen de baby mee. Ciancio moest na de aanval in een ziekenhuis behandeld worden voor een kaakfractuur.

''Het is alsof je hart terug in je lichaam is geplaatst en je opnieuw moeder bent'', zei Ciancio na de hereniging met haar baby. Ze bedankte de politie en de media voor hun steun. Ook bedankte ze de hardloopster: ''Ik zal je altijd dankbaar blijven, ontzettend bedankt''. ''Het is een droom die is uitgekomen'', aldus de vader van het kind. Hij vertelde dat zijn vrouw het nog steeds niet kan geloven.

Het motief voor de ontvoering is nog onbekend.

Subheader
Anita Ciancio samen met haar teruggevonden baby