Ratelband koopt huis voor de 'Tokkies'

cyberbull had ons via de nieuws-submit te melden:

Emile Ratelband wil een huis gaan kopen voor de roemruchte Amsterdamse familie Ruijmgaart-Tokkie. De familie werd vorig jaar het huis uitgezet nadat ze betrokken waren bij een gewelddadige burenruzie. Doordat de 'Tokkies' door documentaires van de IKON en SBS6 landelijke bekendheid kregen is het vrijwel onmogelijk een nieuwe woning voor het gezin te vinden.

Onlangs bleken de Tokkies ongewenst in het Amsterdamse stadsdeel Bos en Lommer, nadat buurtbewoners er lucht van kregen dat woningbouwvereniging Het Oosten de familie in hun buurt wilde plaatsen. Volgens Ratelband is de familie hierdoor vooralsnog gedwongen apart bij vrienden en familie of op de straat te wonen. Hij wil een signaal afgeven door de Tokkies een nieuw onderkomen te geven. "Er zijn tienduizenden mensen zoals zij, die van bureaucratie en regelgeving de dupe worden. We maken ons druk om Sudan en Irak, maar vergeten onze eigen problemen", aldus de positive thinking goeroe.

Ratelband is via makelaars op zoek naar een woning met een winkel, zodat vader Gerrie Ruijmgaart daar aan de slag kan. Ratelband: "Je kunt mensen wel een visje geven, maar je moet ze ook een hengel geven, zodat ze zelf kunnen hengelen." Momenteel zendt de IKON overigens een serie programma's uit over de familie, onder de titel Familietrots.


Familie Tokkie
Ma Hanna Tokkie en een schoondochter