Opnieuw groot legioen oranjefans verwacht

Icon Sport - VoetbalHet Nederlands elftal wordt vanavond in de kwartfinale tegen het Zweedse nationale team opnieuw gesteund door een zeer grote menigte oranjesupporters. Want niet alleen het Nederlandse voetbalteam komt als bijzonder sportief naar buiten, ook de voltallige aanmoedigers dragen hun steentje bij.

Het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme (CIV) en de KNVB kunnen de exacte grootte van het oranjelegioen in Portugal niet noemen, maar beide instanties gaan uit van minimaal 10.000 supporters. Mogelijk loopt dit aantal op naar vijftien- tot twintig duizend.



Het Algarve-voetbalstadion in Faro-Loulé, waar Nederland vanavond zal aantreden voor haar kwartfinale, biedt plaats aan 30.000 toeschouwers. Vrijdag waren al ruim 10.000 Nederlanders aanwezig in de streek in het zuiden van Portugal, onder wie veel toeristen. “Daarom is het ook zo moeilijk om een schatting te maken. Veel mensen zijn hier op vakantie en combineren die met een bezoek aan oranje”, aldus een woordvoerder van CIV.