''Meisjes wilden zelfmoordaanslag plegen''

briefkees had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Israel / PalestinaHet Israëlische leger heeft twee Palestijnse meisjes gearresteerd die ervan verdacht worden een zelfmoordaanslag te hebben willen plegen. Het gaat om de 14-jarige Atzeel Hindi en de 15-jarige Majid Kuhan, beide woonachtig in Nablus op de Westoever. Ook de vaders van de meisjes zijn opgepakt. Een dinsdag gearresteerd lid van de extremistische Al Aqsa Martelarenbrigades zou het leger op het spoor van de meisjes hebben gezet.

Volgens de Israëlische veiligheidsdienst heeft Hindi Kuhan gerekruteerd om een zelfmoordaanslag te plegen. Kuhan zou tijdens haar verhoor hebben gezegd dat ze van haar voornemen om een aanslag te plegen had afgezien omdat ze bang was. Hun families zeiden nooit wat te hebben gemerkt van extremistische of politieke activiteiten van de twee.

Extremistische Palestijnse groepen proberen echter vaker vrouwen en tieners te rekruteren voor het vervoeren van explosieven en plegen van aanslagen, omdat zij minder snel als verdacht worden aangemerkt dan mannen.