F1: Uitslag Grand Prix van Monaco

Jarno Trulli is de winnaar van een uitermate hectische Grand Prix van Monaco geworden. Van geplofte motoren tot onverwachte crashes, geen enkel ingrediënt bleef deze Grand Prix achterwege.

Olivier Panis was de eerste coureur die opviel doordat hij niet zijn startpositie in kon nemen na de opwarmronde. Hierdoor werd de start uitgesteld en moest opnieuw een opwarmronde worden gereden. Echter ook ditmaal kwam Panis niet van zijn plaats, dus mocht de Fransman vanuit de pits starten.

De tweede coureur die opviel deze race was Takuma Sato. De Japanner wist zijn motor op te blazen. De chaos die volgde was enorm. Doordat David Coulthard zeer langzaam door de opgeworpen rookwolk reed, crashte Giancarlo Fisichella vol achterop de Schot waardoor de Italiaan zijn bolide op de zijkant tegen de vangrail diende te parkeren. Door deze actie kon ook Coulthard de race niet vervolgen.

Ook Fernando Alonso wist zich deze race in de kijker te rijden. Bij het inhalen van Ralf Schumacher in de tunnel kwam de Spanjaard op het vuile gedeelte van de baan. Hierdoor begon zijn bolide te glijden en dit resulteerde in een crash tegen de vangrail. Einde race en geen kans op een 1-2 voor Renault.

De volgende opvallende actie was ook in de tunnel. In de safetycar situatie die volgde op de crash van Alonso, zagen we plotseling Michael Schumacher met een blokkerend linker voorwiel door de tunnel schieten. Juan Pablo Montoya koos de rechterkant van de baan om de Duitser te ontwijken. Deze gleed echter ook die kant op waardoor beiden elkaar raakten. Hierdoor werd de Ferrari van de Duitser gelanceerd en belandde hij uiteindelijk tegen de vangrail. Het enige wat hij kon doen was de Ferrari naar de pits terugbrengen, om vervolgens uit te stappen. Montoya kon zijn race gewoon vervolgen.

In de eindfase kon Jenson Button het gat naar de leidende Jarno Trulli nog aardig dichten, maar de race duurde voor de Brit simpelweg te kort. Trulli wist zijn allereerste pole position dan ook om te zetten in zijn allereerste overwinning. Rubens Barrichello legde beslag op de derde plaats.

Meer nieuws is te vinden op de FOK!F1manager