Antilliaans kabinet gevallen

innovation had ons via de nieuws-submit te melden:

Afgelopen nacht is bekend geworden dat het Antilliaanse kabinet is gevallen. De Nationale Volkspartij (PNP) wil niet langer samenwerken met de FOL, de partij van premier Godett.

De directe aanleiding voor de val is de positie van FOL-minister van Justitie Komproe. Hij zou tegen het parlement en kabinet hebben gelogen en heeft al meerdere blunders begaan. Zo was hij er voor verantwoordelijk dat een adviseur van de FOL-partij in het ziekenhuis mocht blijven terwijl hij eigenlijk een gevangenisstraf moest uitzitten.

De minister van Justitie kreeg van zijn eigen partij drie dagen de tijd om zijn ontslag in te dienen, maar de coalitiegenoot zag dit als de zoveelste keer dat de FOL de onhoudbare situatie probeerde te rekken. Daarom heeft de PNP besloten de steun in de coalitie op te zeggen.

Ook andere coalitiepartijen steunen het besluit van de PNP. "Deze klucht heeft lang genoeg geduurd", aldus Jopie Abraham van de Democratische Partij Bonaire.

Vandaag en de rest van de week zullen de overgebleven partijen bekijken of het mogelijk is een regering te vormen zonder FOL, dat met vijf zetels de grootste partij is. Een andere mogelijkheid is het uitschrijven van nieuwe verkiezingen.