Bankrover met bierbuik gezocht

Hoewel zijn foto op billboards staat afgebeeld en er zelfs een televisie-uitzending aan hem gewijd is, is er nog niets bekend over een bankrover die de bijnaam "Beer Belly Bandit" gekregen heeft. Vanaf december 2000 heeft hij al 33 bankovervallen gepleegd in Florida (USA).


De 'Beer Belly Bandit' in actie

De eerste overval was in Lakeland, daar beroofde hij een filiaal van de Bank Of America door met een pistool te zwaaien onder zijn shirt en de bankbediende om geld te vragen. Sindsdien heeft hij meer dan US$ 200.000 buitgemaakt bij 33 verschillende banken.

De bankrover met de bierbuik heeft af en toe wel pogingen gedaan zich te vermommen met pruiken, (valse) snorren, hoeden, zonnebrillen en een pleister. Behalve de bierbuik is er nog een kenmerk dat de Beer Belly Bandit niet kan verbergen: zijn handen en armen zijn veel lichter van kleur dan de rest van zijn lichaam. Wellicht heeft hij een huidziekte, of hij werkt ergens waar zijn huid gebleekt wordt.

Sinds mei is er vaak een tweede overvaller bij. Deze medeplichtige houdt klanten en bankpersoneel onder schot en dreigt iedereen die niet luistert naar zijn bevelen te doden, terwijl "de Bierbuik" achter de toonbank de kassaladen van de bankbedienden leeghaalt.

De laatst bekende overval was in november in Sarasota. Kort daarna verscheen Steve Davenport, speciaal agent van de Florida Department of Law Enforcement, in "America's Most Wanted" om kijkers om meer informatie over de twee te vragen. "Ik kan maar niet geloven dat niemand deze man herkent. Het is tamelijk frustrerend dat we maar zo weinig aanknopingspunten hebben. Er zijn maar erg, erg weinig tips binnengekomen."

Davenport denkt, dat de overvallers zich goed voorbereiden. Ze lijken precies te weten hoe de bank in elkaar zit, hoeveel mensen er werken en wanneer er weinig klanten zijn. "Ze zijn erg goed in het bepalen van het meest geschikte moment, waardoor wij denken dat ze de bank van te voren inspecteren." De mannen kiezen meestal een bank in een druk winkelgebied vlakbij een snelweg zodat ze snel kunnen ontsnappen in een vluchtauto.