Testrijder krijgt cel na dodelijk ongeluk

Een 34-jarige testrijder van Mercedes is gisteren veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden nadat hij vorig jaar een dodelijk ongeval had veroorzaakt door een combinatie van te hard rijden en bumperkleven. Daarnaast mag de ingenieur van DaimlerChrysler de komende twaalf maanden niet meer autorijden.

Afgelopen juli reed de man, ook wel bekend bij zijn collega’s als ‘Turbo Rolf’, op de snelweg bij Karlsruhe 220 tot 250 kilometer per uur. Vermoedelijk heeft hij met deze snelheid dan ook een kleine Kia-auto van de inhaalstrook gedrukt, waarbij de 21-jarige bestuurster de macht over het stuur verloor en in botsing kwam met twee bomen. Zowel de bestuurster en haar tweejarige dochtertje waren op slag dood.

De rechtbank veroordeelde hem tot de achttien maanden omdat ze hem schuldig achten aan dood door schuld het opzettelijk in gevaar brengen van andere verkeersdeelnemers. De testrijder verklaarde tegenover de rechtbank helemaal niets van het hele voorval gemerkt te hebben, maar kon achterhaald worden doordat hij een zeer exclusief Mercedesmodel, een CL, reed.