'Oorlog' in hiphop-land

Marco had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Enkele Nederlandse rappers zijn in een verbale oorlog verwikkeld. De rapper Peter Kops, beter bekend als Extince, heeft in het nummer 'Doorgaan' op zijn laatste cd '2e jeugd' flink uitgehaald naar de rapper Brainpower. Extince verwijt Brainpower ondermeer dat hij alleen maar voor commercie gaat. Ook wordt Brainpower afgeschilderd als een zwerver die ergens zomaar het verkeer regelt.

Brainpower heeft inmiddels een reactie gegeven in de vorm van het nummer 'Ghostbusters' dat te downloaden is op de website van Brainpower. In het nummer van ruim acht minuten verwijt hij ondermeer dat Extince niet durft op te treden, dat hij naast zijn schoenen loopt en spoken ziet.

Op de website 3voor12 geeft Def P, de voorman van de groep Osdorp Posse, zijn commentaar op het hele gebeuren. Enkele jaren geleden was Osdorp Posse in een woordenstrijd met Extince verwikkeld. Toen bracht Osdorp de track 'Braakwater' uit als antwoord op de hit 'Spraakwater' van Extince. "Het boeit mij niet. Ik heb dit circus al een keer meegemaakt. Toen dacht ik over Extince 'fok die gozer'. Onder rappers is het wel heel normaal om elkaar te battle-en. Je kunt een dubbel-cd maken met ruzies die Eminem op de plaat uitvecht. Je pakt iemand even aan en dan is het weer over.", aldus Def P.

Def P wil zich verder niet in de vete gaan mengen. "Ik kijk de kat wel uit de boom. Brainpower vroeg mij om een track met hem op te nemen, maar ik heb helemaal niks met die gasten. Maar als een van die twee zo dom is om mij erin te betrekken, kunnen ze een hele bak stront over zich heen verwachten!"