CDA wil dubbele nationaliteit afschaffen

NeoGenic1982 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen, die gisteren in het NOS-Journaal zei dat hij de integratie van allochtonen in Nederland als mislukt beschouwt, wil de dubbele nationaliteit bij allochtonen gaan aanpakken. "Het tegengaan van dubbele nationaliteiten versterkt niet alleen de keuze voor een bestaan in Nederland, het is ook een belangrijke stap in de emancipatie van vooral allochtone meisjes." Verhagen wil ook dat een pleger van huiselijk geweld het voor de periode van een aantal jaar verboden wordt een nieuwe partner uit het buitenland te halen.

Maxime VerhagenGisteren zei Verhagen al dat hij om de import van huwelijkspartners tegen te gaan, de leeftijdgrens wil verhogen van 21 naar 24 jaar. "Van de derde generatie migranten haalt maar liefst 75% hun partners uit het land van herkomst in plaats van te trouwen met andere Nederlanders'', zo verdedigde de CDA'er zijn voorstel.

Binnenkort komt de commissie-Blok met haar conclusie hoe het staat met de integratie van allochtonen. Maar volgens Verhagen kunnen we nu al constateren dat allochtonen in Nederland ''de verkeerde lijstjes aanvoeren: WAO, bijstandsuitkering, WW, huiselijk geweld, criminaliteitscijfers, schoolachterstand en leerachterstand''. Verhagen vindt het toekomstige perspectief van integratie ook niet iets om vrolijk van te worden.