Provider breekt met GeenStijl

Reclamebureau en internetprovider HSCG heeft de relatie met het weblog GeenStijl.nl verbroken. De provider deed dit na klachten van directrice Trudi Prins van de anti-rokersvereniging Stivoro. Prins dreigde met juridische stappen als de website niet zou verdwijnen. Volgens Prins werden er door bezoekers van het weblog dreigementen tegen haar en haar gezin geuit.

HSCG zegt door te breken met GeenStijl te hebben voldaan aan het verzoek van Stivoro. De site verdwijnt echter niet van het internet. Volgens HSCG is het juridisch gezien voor hen lastig om de website per direct van het internet te verwijderen. Prins zegt het onverantwoord te vinden dat de website niet van het internet verdwijnt. Het weblog zet volgens haar aan tot geweld tegen haar en haar gezin. Ze zal nog contact opnemen met HSCG.

Ondertussen laat GeenStijl weten dat het zich niet van het net zal laten halen door Prins. De server van de website zal eerdaags worden verhuisd. Het weblog beschuldigt Prins ervan een ''persoonlijke jihad begonnen'' te zijn tegen GeenStijl. De makers kondigen verder aan de ''anti-rookmaffia'' van Stivoro te blijven bestrijden. Volgens hen bedient de anti-rokersvereniging zich van leugens om de grote subsidiegelden veilig te stellen.