Cel geŽist voor neerslaan conductrice

De man die vorig jaar opgepakt werd omdat hij in Hoorn met een stoeptegel een conductrice neersloeg, hoorde gisteren 30 maanden celstraf tegen zich eisen. De verdachte, de 23-jarige Antilliaan Aushfred M., zei tegen de Alkmaarse rechtbank dat hij spijt had van zijn daad, maar legde de fout vooral bij anderen. Zo zou het slachtoffer racistische opmerkingen in zijn richting hebben gemaakt en hadden kennisen hem opgejut.

De officier van justitie vond het hele discriminatieverhaal van de verdachte ongeloofwaardig. Volgens haar heeft de conductrice slechts aan de verdachte gevraagd om een joint uit te maken. Daarover werd de man zo boos dat hij termen schreeuwde als ''Ik maak je af, vuile teringhoer, ik weet je te vinden en dan ga je er aan.'' Nadat een machinist te hulp was geschoten verliet M. het station en ging in een coffeeshop blowen.

Later op de avond ging hij terug en wachtte de conductrice op station Kersenboogerd op, waarna hij haar met een stoeptegel tegen de vlakte sloeg. De vrouw werd ernstig gewond en in bewusteloze toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Voorlopig heeft ze nog medische hulp nodig.

De enigszins verminderd toerekeningsvatbare M. sprak tegen dat hij uit wraak handelde. Zijn vrienden, die hij eerst in de coffeeshop had ontmoet en die later bij de hangplek op station Kersenboogerd stonden en hem opjutten, dŪe waren eigenlijk de boosdoeners.