'Islam is niet slecht, mensen zijn slecht'

"Geef niet te snel de schuld aan de islam. Denk na voor je zegt en opschrijft dat achter een onbegrijpelijk wreed misdrijf de religie zit. Bijvoorbeeld wraak, om de eer van de familie te redden. Want publicatie van dat soort vage geruchten vergiftigt de sfeer in ons land."

Deze uitspraken komen van de in Breda woonachtige Naida Ribic-Gradecak. Ze is tien jaar geleden als vluchteling naar Nederland gekomen vanwege de oorlog in BosniŽ. Het verhaal van de schokkende moord, gepubliceerd in de Telegraaf, op de 16-jarige Bosnische havo-scholiere Maja Bradaric, werd Ribic-Gradecak te veel.

Ze besloot diverse media een brief te schrijven, zoals kranten en ook tv-rubrieken als het NOS Journaal, Nova en Hart van Nederland. "Met het schrijven van leugens over die moordzaak komen Nederlandse mensen nog harder tegenover ons geloof, de islam, te staan."

"Na de aanslagen van 11 september lijkt de islam wel een bom geworden. Veel te vaak wordt het geloof erbij gehaald als er vreselijke dingen gebeuren die mensen niet direct kunnen verklaren. Zo wordt de haat tegen moslims alleen nog maar erger gemaakt. Terwijl ook wij tegen terrorisme zijn en misdrijven als moord en doodslag afschuwelijk vinden."

_
Het volledige artikel.