Ziekenhuis verklaart meisje onterecht dood

poohbeer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 19-jarig meisje dat na een ernstig verkeersongeval in het ziekenhuis terecht kwam, is door dat ziekenhuis onterecht doodverklaard. Dit zeer pijnlijke misverstand gebeurde in het Saint-Luc-ziekenhuis in Sint-Lambrechts-Woluwe, BelgiŰ.

De familie van het meisje was meer dan twaalf uur lang in de veronderstelling dat zij was overleden, nadat de dokters hadden verteld dat ze dood was na een verkeersongeval met de fiets. Ook had het ziekenhuis hen reeds een rouwtelegram meegegeven.

Het misverstand kwam naar boven toen de politie de ouders een dag later opbelde om enkele formaliteiten te regelen en hen vertelde dat ze niet overleden was, maar in coma lag. De familie was op dat moment de begrafenis al aan het regelen.

Het ziekenhuis spreekt van een "heel spijtig misverstand". Volgens een arts is de situatie waarin het meisje verkeert uitzichtloos, aangezien haar hersenen onherstelbaar zijn beschadigd en het niet waarschijnlijk lijkt dat ze nog zal ontwaken uit haar coma. Volgens de Belgische wet is het echter zo dat iemand leeft vanaf het ogenblik dat er hersenactiviteit is. Hoe klein die ook is.